Microsoft se recuperează după pana informatică provocată de sistemul său de operare. Peste opt milioane de dispozitive au fost afectate

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
eroare microsoft
sursa: profimediaimages.ro/

Pana informatică mondială care a perturbat vineri aeroporturi, bănci şi multe alte servicii a afectat circa 8,5 milioane de computere care au sistemul de operare Windows, susține Microsoft, potrivit Agerpres.

Perturbarea a fost cauzată de o actualizare a soft-ului de securitate cibernetică al companiei CrowdStrike, care s-a dovedit a fi incompatibil cu sistemul de operare Windows, cel mai utilizat pe scară largă din lume.

"Estimăm în prezent că actualizarea CrowdStrike a afectat 8,5 milioane de aparate cu Windows, sau mai puţin de 1% din toate dispozitivele Windows. Deşi procentul este mic, efectele economice şi sociale semnificative observate reflectă utilizarea CrowdStrike de către companiile care gestionează multe servicii critice", precizează Microsoft.

Mii de zboruri au fost anulate, în timp ce funcţionarea multor spitale, administraţii, fabrici şi canale de televiziune, printre altele, a fost întreruptă ca urmare a acestei disfuncţionalităţi.