Tehnologia mingii cu cip va fi implementată în supercupa Germaniei. Dacă testul reușește, va fi adoptată din sezonul următor de fotbal

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
germania minge cip
sursa: profimediaimages.ro/

Supercupa Germaniei la fotbal aduce în prim plan cele mai puternice echipe din campionatul național: Bayer Leverkusen, autoarea eventului şi VfB Stuttgart, vicecampioana țării. Noutatea evenimentului este dată însă de implementarea tehnologiei mingii cu cip, relatează Agerpres.

Liga germană de fotbal a confirmat miercuri utilizarea acestei tehnologii la meciul care se va desfășura în Leverkusen pe data de 17 august. Cipul din minge a fost pentru prima oară introdus în cadrul europeanului de fotbal, desfășurat recent în Germania. 

Sistemul a fost creat să recunoască fiecare atingere de balon pe care jucătorii o fac. Astfel, controversele nu au întârziat să apară. În optimile de finală, gazda competiției, Germania, a beneficiat de un penalty după ce Joachim Andersen (Danemarca) a manevrat mingea cu mâna imperceptibil.

Golurile belgianului Romelu Lukaku împotriva Slovaciei şi cehului Adam Hlozek contra Georgiei au fost
de asemenea anulate, după ce cipul a detectat în prealabil un henţ discret.

Tehnologia mingii cu cip nu va fi folosită în Bundesliga în viitorul apropiat, dar dacă testul din Supercupă are succes, ar putea fi introdusă în liga germană din sezonul 2025/2026.