Digitalizarea României se face în pași mici, dar siguri. Suntem la coada clasamentului european

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
Digitalizare Romania
sursa: gettyimages.com/

România a făcut paşi concreţi în zona de digitalizare, dar, deşi există progrese, ţara noastră este în urma clasamentului european, iar acest lucru este un motiv pentru ca proiecte precum #ITforENERGY să continue, potrivit unui comunicat al Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat (CONAF).

Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG) şi Patronatul Femeilor Antreprenor (PFA), membru al Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat (CONAF), au organizat, vineri, conferinţa finală din cadrul proiectului #ITforENERGY.

Participanţii au subliniat importanţa implicării active a organizaţiilor patronale şi a asociaţiilor profesionale în proiecte dedicate digitalizării, astfel încât rata de absorbţie a fondurilor europene să crească, relatează Agerpres.

''Este important ca atunci când vorbim de programe de digitalizare să avem în vedere ca eligibile organizaţii care activează în zona patronală. Este extrem de importantă coagularea şi susţinerea mediului de afaceri astfel încât proiecte precum #ITforENERGY, care au impact direct, să fie gestionate, accesate şi implementate cel puţin de o entitate care să fie din zona patronală sau asociativă. Prin parteneriatele încheiate, având o bază semnificativă de membrii, am reuşit să implementăm aceste cursuri de digitalizare absolut necesare pentru companii care activează în mediul privat şi cu beneficii reale pentru antreprenorii care înţeleg că trebuie să creştem nivelul de digitalizare din România. Nevoia noastră de a face ceva pentru mediul de afaceri a pornit cu Pactul pentru Muncă, demarat în urmă cu patru ani, împreună cu FPPG", a declarat Cristina Chiriac, preşedintele PFA.

Federaţia Patronală Petrol şi Gaze a implementat, în parteneriat cu Patronatul Femeilor Antreprenor, proiectul cu titlul #ITforENERGY - Îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe în domeniul IT pentru angajaţii IMM din sectorul energetic, cod SMIS 142732. Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat îmbunătăţirea nivelului de competenţe digitale a 320 de angajaţi din minimum 32 de IMM-uri care îşi desfăşoară activitatea principală sau secundară într-unul din sectoarele economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC şi în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI, în regiunile mai puţin dezvoltate, cu precădere din sectorul energiei şi managementului de mediu, dar fără a se limita la acestea, în vederea adaptării activităţii acestora la dinamica sectoarelor economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC, în corelare cu domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI, în regiunile mai puţin dezvoltate ale României.