China vrea să trimită turiști în spațiu din 2027. Cât costă biletele

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
racheta turism spatial china
sursa: profimediaimages.ro/

China pune în vânzare, prin intermediul unui start-up local, primele două bilete turistice la bordul unei rachete spațiale care va zbura în 2027. Experiența însă nu este ieftină deloc.

Deep Blue Aerospace a pus în vânzare primele bilete pentru zborul spațial și are în plan să repete procedura luna viitoare. Pasagerii vor experimenta un zbor suborbital, ceea ce înseamnă că racheta va ajunge în spaţiu, dar nu va intra pe orbita Pământului.

Cei care vor să se bucure de această experienţă vor achita 1,5 milioane de yuani pe bilet, echivalentul a 211.000 de dolari, informează Reuters. Industria zborurilor comerciale în spaţiu a devenit normă după ce companiile americane Blue Origin şi SpaceX au deschis calea spre astfel de călătorii.

Deep Blue Aerospace va folosi rachete reutilizabile pentru a reduce costurile de lansare.  După acest anunț, și alte companii chineze şi-au manifestat intenţia de a intra în sectorul turismului spaţial. În mai 2024, CAS Space, o companie sprijinită de statul chinez, a anunţat că va lansa zboruri comerciale în spațiu până în 2028.