Autoturismele cu sistem keyless sunt vulnerabile la furt. Tehnologia face munca hoților ușoară

Alexandru Gologan Data publicării:
sistem keyless auto
sursa: shutterstock.com/

Comerțul cu autovehicule moderne a devenit o provocare pentru marii producători, care reușesc să facă diferența prin opțiunile oferite pe mașinile lor. O astfel de inovație este și sistemul keyless, prin care autoturismul poate fi pornit fără a introduce cheia în contact. Hoții exploatează breșele de securitate pentru a pleca cu mașinile.

Sistemele de tip „chei inteligente” au alimentat un val uriaș de furturi auto la nivel global. Industria a ignorat avertismentele experților din urmă cu mai bine de un deceniu conform cărora tehnologia fără cheie a vehiculelor moderne risca o creștere a furturilor de mașini, prin ușurința cu care poate fi exploatată noua inovație.

Hoții pot reproduce ușor telecomanda și pleacă în 20 de secunde cu mașina. Cele mai furate mărci în 2023 au fost Hyundai și Kia.

„Industria auto a fost neglijentă, deoarece au fost avertizați când această nouă tehnologie începea să apară. Este o situație catastrofală în care oamenii nu își pot asigura mașinile în siguranță”, a declarat expertul auto, Nick Freeman

În timp ce producătorii continuă să îmbunătățească sistemele de securitate, inovația tehnologică nu va preveni orice furt, relatează The Guardian.