Salvarea Volkswagen vine de la nivel regional: patru landuri germane colaborează pentru a salva fabricile producătorului auto

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
fabrica volkswagen
sursa: shutterstock.com/

Autoritățile din patru landuri germane (state) au luat decizia să contribuie la consolidarea situației economice a Volkswagen, pentru ca producătorul auto să nu fie nevoit să închidă fabricile.

Landurile Saxonia Inferioară, Saxonia, Hesse şi Berlin se vor asigura că producătorul auto nu închide niciuna din fabricile sale aflate pe teritoriul lor. Măsurile de sprijin vizează medierea conflictului intern dintre angajați și oficialii Volkswagen, relatează Reuters.

Tensiunile la Volkswagen s-au accentuat din cauza spectrului închiderii de fabrici, iar negocierile cu puternicul sindicat IG Metall sunt tensionate.

De asemenea, IG Metall trebuie să negocieze noi acorduri colective de muncă pentru cei 130.000 de angajaţi din Germania de la marca VW, după ce luna trecută grupul a renunţat la acordul îndelungat care stipula păstrarea forţei de muncă la şase din fabricile sale din Germania de Vest.

Alianța celor patru state germane respinge ideea concedierilor și caută să obțină renegocierea contractelor, pentru a putea oferi angajaților siguranţa locurilor de muncă pe termen lung.

Grupul german Volkswagen a raportat vineri un declin de 7% al livrărilor globale în trimestrul trei din 2024, pe fondul cererii slabe din China şi al costurilor ridicate de producţie pe piaţa internă.