Rovinieta poate fi achiziţionată de persoanele fizice şi de pe ghiseul.ro

Ionuț Tudorică Data publicării:
trafic rutier autostrada soarelui
Foto: Inquam Photos / George Călin

Persoanele fizice pot achiziţiona, începând de azi, 27 iunie, rovinieta şi de pe www.ghiseul.ro, unde plata se face doar cu cardul bancar, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

De astăzi, orice tip de vinietă se poate cumpăra de pe site-ul administrativ Ghișeul.ro

„Am făcut încă un pas pentru a aduce statul la un click distanţă! Pentru că am intrat în perioada concediilor, am vrut să mai scăpăm românii de o grijă. Începând de astăzi, 27 iunie, românii care pornesc la drum pot cumpăra toate tipurile de rovinietă direct pe www.ghiseul.ro, prin câteva clickuri”, a scris ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, joi pe Facebook.

Sunt doua metode prin care puteti obtine datele de logare pentru ghiseul.ro:

  1. Primăria unde aveți obligații de plată vă poate genera datele de logare în urma unei solicitarii făcute de dvs in acest sens. Puteti solitica date de acces (utilizator și parolă) de la instituția publică la care aveți obligații de plată, dacă instituţia este înregistrată în sistem şi este activă pentru plata cu autentificare. Datele de contact ale Instituţiei publice le puteţi accesa prin „click” pe denumirea instituţiei în Secţiunea Instituţii înrolate.
  2. Metoda online de obținere a datelor de logare. Accesati sectiunea “SOLICITĂ DATE DE ACCES” de pe prima pagina ghiseul.ro si parcurgeti etapele: “Verificare CNP”- “Validare card”- “Trimitere e-mail cu datele de logare”

 Odată eliberate datele de acces de către o instituţie publică nu mai puteţi apela la o altă instituţie publică pentru o nouă eliberare.

Sistemul Național Electronic de Plată (SNEP), cunoscut și sub numele de www.ghiseul.ro este sistemul prin care pot să-și achite online taxele și impozitele. Din 2023, sistemul Ghiseul.ro are si o aplicatie de mobil, disponibilă pe telefoane cu sisteme de operare Android și iOS. De asemenea, el va permite și descărcarea cazierului judiciar.