Panică la Strasbourg: locomotiva trenului care urma să transporte eurodeputații la Bruxelles a explodat. În incident sunt și români

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
tren franta strasbourg gara ambulanta
sursa: profimediaimages.ro/

O explozie a avut loc joi după-amiază în locomotiva unui tren care ar fi trebuit să transporte mai mulţi eurodeputaţi din Strasbourg la Bruxelles.

Eurodeputatul belgian Emmanuel Foulon a anunţat incidentul într-o postare pe X, relatează Agerpres.

„Nu se cunoaşte natura exploziei. Pasagerilor li s-a cerut să se refugieze în tunelul de legătură dintre linii. Gara este paralizată, pompierii au fost chemaţi de urgenţă", a transmis Foulon.

Un asistent parlamentar, Pelle Geertsen, a confirmat infomaţia pe X.

„Mulţi pompieri se află la gara din Strasbourg, dar se ştiu puţine lucruri. A avut loc o evacuare haotică, iar oamenilor li s-a spus să-şi lase bagajele la bord după ce mai mulţi dintre ei plecaseră deja cu ele", a explicat Geertsen.

Eurodeputatul Maria Grapini a declarat pentru presa română că este în contact cu unul dintre asistenţii ei care se afla în tren la momentul exploziei şi că pasagerii au fost evacuaţi.

Europarlamentarul român Eugen Tomac a explicat în direct la Digi24 că incidentul a avut loc în momentul în care mai mulți europarlamentari și angajați ai Parlamentului European se îndreptau către tren.

„Toți cei care trebuia să plece au fost invitați să nu mai meargă pe peron, pentru că a existat o explozie la una dintre locomotive. Nu există victime, însă nu se mai pot deplasa spre Bruxelles cu acest tren”, a declarat Tomac.