Kylian Mbappe devine patron de club. A preluat pachetul majoritar al unei echipe de tradiție din fotbalul francez

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
sm caen stadion
sursa: profimediaimages.ro/

Atacantul lui Real Madrid și căpitanul Franței, Kylian Mbappe a făcut o manevră interesantă pe piața tranzacțiilor fotbalistice. Jucătorul a purtat discuții avansate pentru preluarea pachetului majoritar al clubului de fotbal din liga secundă franceză, SM Caen.

Acordul de preluare al clubului din Ligue 2 s-a finalizat cu succes în urma negocierilor purtate dintre cele două părți. Mbappe achiziționează 80% din acțiunile clubului pentru suma de 15 milioane de euro, notează L'Équipe. Suma va fi virată prin intermediul fondului de investiții deținut de fotbalist, Coalition Capital.

Pierre-Antoine Capton, preşedintele consiliului de supraveghere, va deţine restul pachetului de acțiuni. Schimbarea de acţionariat implică plecarea preşedintelui echipei, Olivier Pickeu.

Stade Malherbe (SM) Caen este o echipă de tradiție din fotbalul francez, fondată în 1913, însă fără rezultate notabile la nivel de palmares. Clubul a fluctuat mereu ca evoluții între prima și a doua ligă din Franța, dar odată cu intrarea în posesia lui Mbappe, suporterii speră să dobândească gloria pe care o așteaptă de mai bine de un secol.