Întreținerea pe Otopeni costă 50 milioane euro. Se va repara și instalația de aer condiționat

Sorin Andone Data publicării:
aeroport otopeni calatori
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 Compania Națională Aeroporturi București a scos la licitație un contract de 236 milioane lei pentru asigurarea serviciilor de întreținere pe Aeroportul Henri Coandă, anume mentenanță la toate tipurile de echipamente, scări rulante, aer condiționat, benzi bagaje, inclusiv instalații electrice.

Contractul este pe loturi, pe tipuri de servicii specifice ce vor fi asigurate timp de cinci ani.

“Achiziția de servicii de exploatare și întreținere, cu asigurarea garantiei totale, a sistemelor, echipamentelor și instalațiilor mecano-energetice în funcțiune la Aeroportul Internațional Henri Coanda, pe loturi:

Lot I – Servicii de exploatare și întreținere pentru sistem producere energie termică si alimentare cu gaze;

Lot II - Servicii de exploatare și întreținere pentru ascensoare, scări rulante și trotuare rulante;

Lot III - Servicii de exploatare și întreținere pentru uși automate;

Lot IV- Servicii de exploatare și întreținere pentru sistemele electrice (medie și joasă tensiune), balizaj luminos, sistem iluminat exterior, producere frig, încălzire și preparare aer condiționat, mecanice și echipamente speciale (sisteme benzi bagaje, punți îmbarcare pasageri etc.)”, este descrierea achiziției.

Aeroportul a fost în centrul unui scandal după ce mii de pasageri au făcut saună, în condițiile în care instalația de aer condiționat s-a stricat.

Azi, la Aeroportul Henri Coandă au fost puse în funcţiune cinci noi echipamente de aer condiţionat, care să rezolve situaţia apărută în urma avariei produse la sistemul din zona Plecări, a anunțat Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti (CNAB). Aeroportul a fost amendat de ANPC pentru că a rămas fără aer condiționat în plină caniculă. În plus, un alt echipament de mare capacitate urmează să fie pus în funcţiune în cursul zilei de joi.

„În total, puterea suplimentară asigurată de cele 6 noi echipamente este de 2.270 KW”, precizează reprezentanţii CNAB.