Frații Tate sunt acuzați de evaziune fiscală în serie. Nu au achitat taxe pentru conținutul online

Alexandru Gologan Data publicării:
fratii tate
sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Controversații frați Tate, Andrew şi Tristan sunt acuzaţi de autoritățile britanice că nu au plătit impozit pe veniturile obținute din online. În total, cei doi influenceri au încasat 21 de milioane de lire sterline și nu au achitat nimic fiscului din regat.

Andrew Tate şi fratele său Tristan au făcut o avere din activitățile desfășurate pe internet. Astfel se face că în perioada 2014-2022 au încasat venituri de 21 de milioane de lire din vânzări de produse online şi din activităţi pe OnlyFans. Doar că, în perioada respectivă, se aflau acasă în Marea Britanie, unde au fentat legea.

Poliţia britanică a iniţiat pe numele celor doi o acţiune civilă la tribunalul Westminster pentru evaziune fiscală.

„Andrew şi Tristan Tate sunt evazionişti în serie. Andrew s-a lăudat cu neruşinare într-un video cum a refuzat să plătească taxe. Strategia lui: ignoră și datoriile dispar de la sine. Fraţii Tate nu au auzit de impozit și TVA. Au deschis un număr uriaş de conturi bancare în Regatul Unit, dintre care şapte au fost blocate. Conturile au fost folosite ca mecanism de plimbare a veniturilor din afacerile lor online. Aşa arată evaziunea fiscală, aşa arată spălarea de bani", a declarat pentru The Independent, purtătoarea de cuvânt a poliției, Sarah Clarke KC.

Fraţii s-au folosit de un intermediar pe nume J pentru a-i alimenta contul cu milioane de lire și mai apoi a le muta către alte depozite, deşi respectivul nu avea nicio treabă legal cu activitățile desfășurate de cei doi. Pentru a pierde cursul banilor, o parte din ei au fost transformați în criptomonede. Tristan și Andrew Tate sunt acuzaţi de neplata taxelor şi spălare de bani atât în Marea Britanie cât şi în România.