EUROpa: România se oprește în optimi. Rezultatul a fost tranșat în ultimele minute

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
romania suporteri
sursa: profimediaimages.ro/

Naţionala de fotbal a României a părăsit Campionatul European din Germania cu o înfrângere dureroasă. Tricolorii au pierdut cu 3 la 0 în fața Olandei, care a făcut cel mai bun joc al său la acest turneu, după prestaţii mediocre în grupa D.

Aventura echipei naționale de fotbal la turneul final din Germania s-a încheiat într-un stil brutal. Jucătorii antrenați de de Edward Iordănescu au revenit cu picioarele pe pământ după ce Olanda le-a administrat 3-0, pe fondul unor erori defensive. Pentru olandezi au marcat Cody Gakpo în minutul 20 şi Donyell Malen în minutele 83 și 90+3.

"Plecăm cu capul sus, dar cu sufletul frânt. Pentru că ne-am dorit foarte mult pentru români şi pentru noi, după toată fericirea creată de acest parcurs. Am dat totul ca să mergem mai departe. Încheiem o poveste frumoasă, dar o poveste care poate să aducă în viitor lucruri foarte bune dacă ştim cum să gestionăm acest moment. Pentru fotbalul românesc poate fi un nou început.

Eu le mulţumesc băieţilor pentru tot parcursul şi pentru toată implicarea lor, au depăşit limite şi aşteptări. Însă e greu într-o lună de vară să depăşeşti zeci de decalaj între fotbalul nostru şi fotbalul olandez. Asta e realitatea. Le cer iertare suporterilor că nu am reuşit să ne ridicăm la nivelul lor. Ei sunt campionii Europei, noi nu suntem. Poate în viitor.

Azi primele 20 de minute ne-au aparţinut şi am avut şi ocazii mari. Am făcut această strategie pentru că ştiam că se aşteaptă să cedăm teren şi am vrut să îi surprindem. I-am pus în dificultate, însă la prima ocazie a lor au creat golul. Dar vedeţi că toate golurile sunt acţiuni individuale, pentru că au calitate foarte mare. E trist pentru că am pierdut cu 3-0, însă echipa noastră a dat tot ce a avut mai bun", a declarat pentru Agerpres, selecționerul Iordănescu.

Botezați „Generația de suflet” în presa națională, jucătorii selecționați au jucat cel mai bun fotbal al lor și au făcut milioane de români să viseze după ce au depășit faza grupelor de pe primul loc.

"E clar că ne doare, ne-am dorit foarte mult să mergem mai departe, să jucăm cât mai mult, să ne bucurăm cât mai mult de aceste sentimente, de aceşti români minunaţi, care ne-au susţinut mereu. Ne pare rău că nu am putut mai mult, dar am dat totul pe teren şi cred că am reuşit să facem lumea fericită. Din păcate, ne-am oprit aici", a declarat atacantul Denis Drăguş.

Pentru România în acest ultim meci de la EURO 2024 au evoluat:

1. Florin Niţă - Portar

2. Andrei Raţiu, 3. Radu Drăguşin, 15. Andrei Burcă, 22. Vasile Mogoş (24. Bogdan Racoviţan, 38) - Fundași

6. Marius Marin (8. Alexandru Cicâldău, 72) - Mijlocaș defensiv

20. Dennis Man, 21. Nicolae Stanciu (căpitan; 14. Darius Olaru, 88), 18. Răzvan Marin, 10. Ianis Hagi (7. Denis Alibec, 72) - Mijlocași

19. Denis Drăguş (13. Valentin Mihăilă, 72) - Atacant

Rezerve neutilizate: 12. Horaţiu Moldovan, 16. Ştefan Târnovanu - 4. Adrian Rus, 5. Ionuţ Nedelcearu, 23. Deian Sorescu, 26. Adrian Şut, 9. George Puşcaş, 25. Daniel Bîrligea.