Casa Verde Fotovoltaice: Bugetul alocat pentru Regiunea Sud-Muntenia s-a epuizat instant

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
panouri fotovoltaice
sursa: gettyimages.com/

În mod normal, perioada de înscriere în cadrul programului începe la ora 10 și se termină la ora 23 pentru fiecare regiune, în limita fondurilor. La fel ca în cazul sesiunilor precedente, bugetul alocat a fost epuizat în primele minute.

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” stârnește un interes deosebit în rândul beneficiarilor. La ora deschiderii programului pentru Regiunea Sud-Muntenia, bugetul de 321.000.000 lei a fost rezervat integral în câteva minute. Trebuie menționat faptul că dintre toate regiunile prinse în program, Sud-Munteia a avut cea mai mare finanțare alocată.

În total, 10.700 de persoane fizice vor avea posibilitatea să-și instaleze sisteme de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum.

Autoritățile sunt plăcut surprinse de cum se desfășoară „Casa Verde Fotovoltaice” și au speranța că tot mai multe gospodării vor adopta pe viitor un stil de alimentare sustenabil, bazat pe surse de energie regenerabilă. 

Înscrierile persoanelor fizice și a unităților de cult în cadrul programului se realizează prin intermediul aplicației informatice dedicate.  după următorul calendar:

Mai sunt patru sesiuni rămase, iar cei interesați de accesarea fondurilor AFM (Administrația Fondului pentru Mediu) pentru panouri fotovoltaice trebuie să urmărească acest calendar:

  • 4 octombrie 2024 = BUCUREȘTI – ILFOV
  • 7 octombrie 2024 = Regiunea Sud-Vest
  • 8 octombrie 2024 = Regiunea Vest
  • 9 octombrie 2024 = Unități de cult – toate regiunile

Finanțarea maximă este în cuantum de 30.000 lei și se acordă pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice şi a unei instalaţii de stocare a energiei electrice produse. De menționat este faptul că beneficiarul trebuie să dovedească implicarea în proiect printr-o investiție proprie de 3.000 de lei.