Albania nu pleacă de la EURO 2024 cu mâna goală. UEFA le-a trimis nota de plată pentru incidentele provocate de suporteri

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
suporteri albania
sursa: profimediaimages.ro/

Comisia de Etică şi Disciplină a UEFA a amendat pentru a treia oară Federaţia albaneză de fotbal, de această dată cu suma de 86.500 de euro, pentru incidentele ce au avut loc în meciul cu Spania din ultima etapă a fazei grupelor de la EURO 2024, informează Agerpres.

Sancţiunea financiară se datorează încă o dată problemelor provocate de unii fani albanezi, care au aruncat cu obiecte pe terenul de joc, au răspândit mesaje nepotrivite, au aprins rachete în timpul meciului, care a fost întrerupt din cauza unui suporter care a sărit pe teren.

Este a treia amendă pe care UEFA o aplică federaţiei albaneze, care a fost amendată şi după primele două meciuri de la EURO 2024, împotriva Italiei (37.375 euro) şi Croaţiei (47.500 euro), din aceleaşi motive.

Amenzile totale se ridică la 171.375 euro. Albania a fost eliminată de la EURO 2024 după ce a încheiat pe ultimul loc grupa sa.