Live

Primul om de știință devenit cyborg vine în România

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Kevin Warwick

Omul de ştiinţă Kevin Warwick, supranumit Captain Cyborg, vine la Bucureşti, la a 7-a ediţie Internet & Mobile World, unde va prezenta experimentele realizate pe el însuşi, arătând cum poate tehnologia electrozilor şi a implantului să fie folosită pentru a crea cyborgi şi creiere biologice pentru roboţi, scrie News.ro.

"Vedeta incontestabilă de pe Main Stage la a 7-a ediţie Internet & Mobile World este profesorul Kevin Warwick, primul om de ştiinţă devenit cyborg. Supranumit şi Captain Cyborg, Kevin Warwick este unul dintre cercetătorii care au marcat evoluţia omenirii, fiind aşezat de Institutul de Fizică al Marii Britanii, în rândul celor 7 genii ale ştiinţei, alături de Galileo Galilei, Einstein, Marie Curie şi Nobel. Principalele domenii de cercetare ale prof. dr. Kevin Warwick sunt Inteligenţa Artificială, robotica, cyborgii şi sistemele biomedicale, capitol la care trebuie menţionat una dintre marile sale contribuţii în cercetare, simulatorul inteligent destinat luptei cu boala Parkinson", anunţă organizatorii evenimentului care va avea loc în 3 - 4 octombrie,  la Romexpo.

„Oamenii au creat deja roboţi cu neuroni umani, dar dimensiunea creierului robotic, care adună 30 de milioane de neuroni, nu ajunge la dimensiunea celui uman, care are sute de miliarde de neuroni. Dar suntem pe acest drum, iar în 10-15 ani, omenirea va fi animată de discuţii aprinse pe tema roboţilor cu creier de mărimea celui uman. Şi atunci ne vom întreba ce fel de drepturi vom oferi acestui tip de roboţi?” , povestea Kevin Warwick într-un interviu.

Cercetătorul şi prof. Warwick este cunoscut pentru experimentele sale de pionierat care includ implantarea unui dispozitiv în braţul stâng pentru conectarea sistemului nervos direct la un computer. De asemenea, un succes răsunător l-a avut cu primul impuls uman extra-senzorial (ultrasonic) şi prima comunicare pur electronică între sistemele nervoase a două fiinţe umane.

Pe Main Stage IMWorld, profesorul Kevin Warwick va prezenta experimentele realizate pe el însuşi, arătând cum poate tehnologia electrozilor şi a implantului să fie folosită pentru a crea cyborgi şi creiere biologice pentru roboţi. Profesorul va explica modalitaţile în care pot fi obţinute atât sporirea abilităţilor umane, cât şi diminuarea efectelor unor boli neuronale. Dovadă a importanţei acestei realizări este şi numărul mare de domenii în care această tehnologie a avut deja impact major, un element-cheie fiind nevoia unei interfeţe clare care să conecteze creierul biologic la tehnologia computerizată.

Pe scena principală IMWorld cercetătorul va prezenta modul în care, prin această tehnologie, creierul unui om poate fi într-un loc, iar corpul omului în orice alt loc în care există şi reţea. „Următorul pas în comunicare va fi direct creier-către-creier. Două implanturi vor putea conecta două creiere, dintre care unul sper să fie al meu”, a mai declarat Kevin Warwick.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-am atins mașina?” O doamnă care a mers la el plângând, în parcarea unui supermarket, l-a lăsat ”mască”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mii de oameni vor un implant cerebral dezvoltat de compania lui Elon Musk, dar Neuralink nu găsește primul om care să fie testat

Elon Musk nu a primit aprobare ca să-și testeze cipurile pe creierul oamenilor. De ce sunt îngrijorate autoritățile din SUA

Oamenii de știință au creat gândaci-cyborg controlați de la distanță care vor ajuta la salvarea victimelor dezastrelor naturale

Roboții și românii: sex, comunicare și viață bună. Opiniile unui cercetător

Partenerii noștri