Live

Reacțiile cercetătorilor care au câștigat premiul Nobel pentru Medicină în 2024. Ruvkun: Câinele nu înțelegea de ce alergam prin casă

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Americanul Gary Ruvkun a declarat luni, pentru radioul public suedez SR, la puţin timp după ce a câştigat premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină în 2024 pentru „descoperirea microARN”, alături de compatriotul său Victor Ambros, că „E ceva uriaş. E un cutremur", informează AFP, potrivit Agerpres. Ambros a fost la fel de entuziasmat și a declarat că nu îi vine să creadă.

„E ceva uriaş. E un cutremur", a declarat luni, pentru radioul public suedez SR, americanul Gary Ruvkun, la puţin timp după ce a câştigat premiul Nobel pentru medicină, alături de compatriotul său Victor Ambros, pentru descoperirea microARN-ului, informează AFP.

„Câinele meu nu înţelege de ce este noapte afară şi de ce noi alergăm acum peste tot prin casă", a adăugat el, amuzat, pentru postul radiofonic SR.

Contactat telefonic în zori - din cauza decalajului de fus orar - de reprezentanţii Comitetului Nobel, acest biolog american, în vârstă de 72 de ani, a promis să vină „la petrecerea" ocazionată de ceremonia de înmânare a premiilor Nobel, care va avea loc pe 10 decembrie la Stockholm.

„Am mers de mai multe ori la petrecerea Nobel (banchetul laureaţilor Nobel - n.red.). Nu s-ar crede că un grup de oameni de ştiinţă ar fi nişte petrecăreţi, dar aşa stau lucrurile cu adevărat", a adăugat el.

Cel de-al doilea laureat al premiului Nobel pentru medicină din 2024, Victor Ambros, a fost la fel de entuziasmat.

„Wow! Nu-mi vine să cred! Nu ştiam", a declarat el pentru reporterul de la SR care l-a anunţat despre câştigarea acestui premiu.

Victor Ambros a mai spus că este „minunat" că împarte premiul cu Gary Ruvkun.

„Am făcut descoperirile noastre în laboratoarele noastre respective, care au contribuit la înţelegerea noastră a microARN-ului", a completat el.

Comitetul Nobel a subliniat faptul că cei doi cercetători, care şi-au făcut post-doctoratul împreună, au lucrat apoi separat, concentrându-se în parte pe aspecte de cercetare diferite.

Premiile Nobel din 2024 sunt însoţite de un cec de 11 milioane de coroane suedeze (920.000 de euro), cea mai mare valoare nominală (în moneda suedeză) din istoria de peste o sută de ani a acestor trofee.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

David Schumacher a răbufnit la adresa mamei sale: ”O rușine absolută! L-a lovit pe tatăl meu fără oprire”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Premiul Nobel pentru Medicină 2024. Cercetătorii Victor Ambros şi Gary Ruvkun au fost recompensați pentru „descoperirea microARN”

Un nou apel internațional prin care se cere respingerea candidaturii la premiul Nobel pentru Pace a „omului lui Putin”, Ruben Vardanyan

Scrisoare colectivă adresată Comitetului Nobel pentru respingerea candidaturii lui Ruben Vardanyan la Premiul Nobel pentru Pace

Complicele agresiunii ruse împotriva Ucrainei, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace

Partenerii noștri