Doi clienți Uber implicați într-un accident grav au descoperit că nu pot da în judecată compania pentru că au comandat o pizza

Data publicării:
Familia McGinty / mașina implicată în accident condusă de un șofer Uber
John McGinty și Georgia McGinty au suferit răni destul de grave în urma accidentului. Colaj foto: Stark and Stark

Un cuplu din New Jersey implicat într-un accident grav în timpul unei curse Uber a descoperit că nu poate da în judecată compania din cauza termenilor pe care cei doi i-au acceptat, fără să își dea seama, atunci când au comandat o pizza prin aplicația Uber Eats, potrivit hotărârii unui tribunal din SUA, scrie CNN.

John McGinty și Georgia McGinty erau pe bancheta din spate a mașinii conduse de un șofer Uber, în martie 2022, atunci când șoferul a trecut în viteză printr-o intersecție pe roșu și a lovit o altă mașină din lateral, potrivit New York Times.

Accidentul le-a provocat „daune fizice, psihologice și financiare grave” celor doi pasageri.

Georgia a suferit fracturi în mai multe părți ale corpului și alte răni care au necesitat operații și alte proceduri medicale. John a suferit răni permanente la încheietura mâinii stângi și a suferit o fractură de stern.

Cei doi au încercat să dea în judecată Uber, dar o curte de apel a hotărât de curând că nu o pot face din cauză că au acceptat, în trecut, termenii și condițiile actualizate ale Uber care menționează că „disputele privind accidentele auto sau daunele personale vor fi rezolvate prin arbitraj obligatoriu și nu la tribunal”.

Cuplul a spus că fiica lor de 12 ani a folosit telefonul Georgiei când a acceptat termenii impuși de Uber Eats, apăsând un buton prin care declara că avea cel puțin 18 ani.

Uber a transmis pentru CNN că Georgia McGinty „a acceptat termenii de folosință ai Uber, inclusiv convenția de arbitraj, cu mai multe ocazii”, inclusiv la începutul anului 2021, și a făcut mai multe curse cu Uber după ce a acceptat termenii.

Familia McGinty a declarat pentru CNN că sunt „surprinși și dezolați” de hotărârea curții de apel, care le-a „exacerbat durerea și suferința prin care au trecut după accident”.

Cei doi au spus că sunt „oripilați” de decizia curții și că nu le vine să creadă că faptul că „fiica noastră a făcut o comandă pentru pizza într-o noapte oarecare poate să însemne că, dacă noi am suferit leziuni catastrofale într-un accident de mașină, nu ne putem recupera pentru rănile foarte grave și daunele financiare care ne-au fost pricinuite”, potrivit NYT.

Într-un alt caz asemănător, Jeffrey Piccolo a dat în judecată Disney după ce soția sa a suferit o reacție alergică fatală la mâncarea consumată la unul dintre restaurantele din stațiunea turistică Walt Disney World din Florida.

Disney a încercat să rezolve disputa prin arbitraj și nu în instanță, argumentând că Piccolo a acceptat termenii impuși de companie atunci când s-a înscris pentru un abonament Disney+. Compania și-a schimbat între timp poziția.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Proiectul ambițios al lui Ceaușescu, abandonat în uitare. Infrastructura care...
Digi FM
Calvarul trăit de o româncă în timpul relației cu un bărbat turc de religie musulmană: „Nu aveam voie să ies...
Pro FM
Dieta care îl ajută pe Sting să arate atât de bine la 73 de ani
Film Now
Zendaya, despre presiunea adusă de faimă: „Nu știu dacă o pot gestiona, am fost mereu un copil timid!” Cum...
Adevarul
Mâncarea care poate provoca cancer după o singură înghițitură. Semnalul de alarmă tras de medici
Newsweek
Ziua când pensia intră pe card în octombrie s-a schimbat. 2.300.000 pensionari sunt vizați
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit...
Film Now
Detaliul din Titanic pe care James Cameron l-a făcut public după mai bine de 20 de ani: “Uitați-vă cu atenție”
UTV
Au aparut imagini socante de la petrecerile lui P. Diddy. Rapperul a pus o femeie dezbracata pe masa, printre...