Video Primul laborator clandestin de fabricare a metamfetaminei din România, descoperit într-o casă din Maramureș. Imagini de la percheziții

Data publicării:
casa cu droguri mm
Primul laborator clandestin de fabricare a metamfetaminei din România a fost descoperit de polițiști într-o casă închiriată într-o comună din Maramureș. Sursa foto: colaj captură DIICOT

Un laborator clandestin de droguri a fost descoperit într-o casă din Maramureș. Patru cetățeni străini - doi ucraineni, un ceh și o femeie de origine slovacă - au venit în România special pentru a fabrica droguri. În doar două zile, au produs aproape două kilograme de metamfetamină. Nu au reușit, însă, să vândă nici măcar un gram, pentru că au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să plece din județ.

Primul laborator clandestin de fabricare a metamfetaminei din România a fost descoperit de polițiști într-o casă închiriată într-o comună din Maramureș. Substanțele folosite erau atât de periculoase, încât locuința putea exploda oricând.

"Având în vedere riscurile operațiunii, echipele implicate în activitatea procedurală au fost echipe cu echipament reprezentând de măști de protecție, analiza efectuată de către specialiști indicând un grad ridicat de toxicitate a aerului din interiorul locației utilizate de către făptuitori ca laborator", explică, pentru Digi24, un polițist cu identitate protejată.

Polițiștii vorbesc despre o grupare foarte bine pusă la punct, în care erau chiar și chimiști.

"Potrivit cercetărilor, un bărbat de origine cehă și o femeie de naționalitate slovacă aveau cunoștințele necesare fabricării și 2 cetățeni ucraineni aveau rolul de a-i sprijini, inclusiv prin asigurarea pazei laboratorului clandestin", spune același polițist pentru Digi24.

Indivizii au ridicat suspiciuni când au început să transporte substanțele periculoase. Modul în care au reușit să le cumpere este cercetat acum, mai ales că ar fi trebuit să îndeplinească anumite condiții. În timp ce polițiștii vorbesc despre pericolul imens al drogului de trei ori mai puternic decât cocaina, nimeni din satul maramureșean nu știa ce se petrece în acea casă.

"Casa a fost închiriată cam în jur de 1 septembrie, dar cei care au fost găsiți acolo au apărut doar în data de 1 septembrie cu ceva mașină. Nu au locuit acolo, au mai plecat, au mai venit... De laboratorul de droguri evident că nu știam nimic, dar știu că, în urmă cu vreo două luni de zile, au mai fost descinderi chiar și la locuința respectivă", spune Ioan Petrovai, primarul comunei Petrova din județul Maramureș.

"Nu am auzit de droguri, de unde să știu?!", povestește o localnică.

"Foarte multă poliție a fost, și mascati... Noi toți eram speriați. Îmi pare foarte rău de ceea ce se întâmplă, pentru că pot să spun că baiatul, proprietarul, era un băiat foarte educat, mama lui la fel, o femeie educată, de treabă, toată lumea o știe. Chiar nu știu cum a intrat în chestiile astea", spune o altă femeie din comună.

Recent, chiat șeful Interpol a avertizat că lumea este pe cale să piardă lupta contra crimei organizate. Potrivit oficialului, doar 20% dintre grupările mafiote sunt prinse.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ucraina, cadou cu artificii de ziua lui Vladimir Putin în Crimeea. Ce au...
Digi FM
Cine este Cristina, fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță și cu ce se ocupă. Cei doi au fost împreună mai bine...
Pro FM
Mama lui Sean „Diddy” Combs, primele declarații despre acuzațiile care i se aduc fiului ei: „Pare un linșaj...
Film Now
Eva Longoria, criză de râs pentru că fiul ei nu se mai lăsa dus de pe covorul roșu. La costum, cu freza...
Adevarul
Explicațiile lui Toni Greblă cu privire la respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă de către BEC: „Nu se poate...
Newsweek
Se dau bani în plus la pensie pentru perioade asimilate și necontributive. Casa de Pensii anunță
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit...
Film Now
Nicole Kidman, apariția care i-a îngrijorat pe fani. Actrița, mai slabă ca niciodată, la câteva săptămâni de...
UTV
Mario Fresh a confirmat despartirea de Alexia Eram. „A fost o decizie dificila pentru amandoi”