Live

Europa trimite o misiune către Venus

Data publicării:
Călătoria sondei europene spre Venus va dura 15 luni.

Agenția Spațială Europeană (ESA) a anunțat că a aprobat trimiterea unei sonde pe orbita lui Venus, după 2030. Anunțul vine după ce și NASA a spus că va trimite două misiuni către cea mai fierbinte planetă din Sistemul Solar. Venus este o destinație foarte interesantă, sondele ajung mai ușor la ea decât la alte planete și totul este și mai palpitant, după ce în 2020 s-a discutat pe larg despre teoria cum că ar putea să existe viață acolo, scrie HotNews.ro.

Călătoria sondei europene spre Venus va dura 15 luni, și odată ajunsă va face o orbită completă în 92 de minute, la altitudini ce variază între 220 și 540 km.

Venus este cea mai apropiată planetă de Terra, distanța fiind de 38-40 milioane de kilometri.

Sonda EnVision va avea un pachet bogat de instrumente, inclusiv spectrometre pentru a studia atmosfera, suprafața, gazele din atmsoferă și schimbările legate de vulcanii activi.

Venus este cea mai apropiată planetă de Pământ și este extrem de strălucitoare pe cerul nopții. Nu este însă și o planetă pe care să putem vreodată trăi, temperaturile trecând de 450 de grade Celsius, iar presiunea atmosferică este de aproape 100 de ori mai mare decât pe Terra.

Un mare mister ține de faptul că, deși Venus este de dimensiunea Terrei și are compoziție asemănătoare, a avut un destin atât de diferit, iarAgenția Spațială Europeană este interesată să afle cum a ajuns Venus așa, dacă este încă activă geologic, și dacă a putut găzdui acum foarte mult timp oceane sau chiar forme de viață microscopice.

Citiți mai multe amănunte despre acest subiect pe HotNews.ro.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un semnal din spațiu care simulează un mesaj de la extratereștri a fost descifrat după mai bine de un an. Care este înțelesul ascuns

La bordul Stației Spațiale Internaționale va fi realizat un experiment științific dezvoltat în România. În ce va consta cercetarea

Compania de sateliți a lui Elon Musk, chemată să semneze o cartă internaţională pentru reducerea deşeurilor spaţiale

Sonda Europa Clipper este gata de lansare. NASA caută „condiții pentru viață” pe una din lunile lui Jupiter

Partenerii noștri