Live

Stellantis a rechemat 54.000 de SUV-uri hibride din cauza unei defecţiuni a pedalei de frână. Ce mărci și modele sunt vizate

Data publicării:
Mai multe modele ale alianței Stellantis au probleme la sistemul de frânare. Foto: Profimedia

Producătorul auto Stellantis a anunțat că recheamă 54.000 de SUV-uri crossover hibride din întreaga lume, deoarece pedala de frână a vehiculelor s-ar putea decupla şi ar putea să nu mai funcţioneze, transmite Reuters, citat de News.ro.

Rechemarea, a spus compania, include unele SUV-uri hibride plug-in Alfa Romeo Tonale din 2024 până în 2025 şi unele SUV-uri plug-in Dodge Hornet din 2024, care se bazează pe aceeaşi platformă.

Anunţul a fost făcut într-un dosar depus la Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi din SUA şi într-o declaraţie separată a Stellantis.

Citește și

Tesla Cybertruck ar putea fi interzisă în Europa. „Este prea ascuțită și prea mare”

Ce mașini au cumpărat românii în 2024. Piața electricelor este în cădere liberă

Rechemarea include 21.069 de vehicule în Statele Unite, aproximativ 2.280 în Canada, 134 în Mexic şi aproximativ 30.517 în afara Americii de Nord, a spus Stellantis.

Compania a spus că unele SUV-uri pot avea o pedală de frână care s-ar putea decupla din greşeală în timp ce este apăsată.

Stellantis a spus că a cunoscut 15 cazuri la nivel global în care ansamblurile pedalei de frână s-au prăbuşit în timpul conducerii normale, inclusiv un accident, fără răniri raportate.

Dealerii vor întări pedala de frână adăugând un şurub şi o piuliţă, a spus Stellantis.

Compania a spus că proprietarii modelelor afectate ar putea folosi, de asemenea, frâna de parcare electronică pentru a încetini vehiculul într-un mod controlat dacă întâmpină o pierdere a puterii de frânare.

Stellantis a spus că sistemul automat de frânare de urgenţă, dacă nu este dezactivat, va interveni fără acţiuni suplimentare din partea şoferului, atunci când detectează că o coliziune este iminentă.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Şeful Stellantis avertizează că șapte fabrici de automobile ar putea fi închise, pe fondul concurenţei din China

Tesla recheamă în service peste 1,8 milioane de vehicule. Probleme la capotă, care s-ar putea deschide în timpul mersului

Un avion Boeing 777 al KLM a revenit pe aeroportul din Amsterdam din cauza unei probleme tehnice

O româncă ale cărei inițiale sunt gravate pe bateriile Tesla îl acuză pe Elon Musk că a ascuns un defect al mașinilor

Partenerii noștri