Tesla Cybertruck ar putea fi interzisă în Europa. „Este prea ascuțită și prea mare”

Data actualizării: Data publicării:
Tesla Cybertruck
Tesla Cybertruck are probleme în Europa. Foto: Profimedia

Tesla Cybertruck este prea mare și prea periculosă pentru drumurile europene, au avertizat militanții pentru transport, scrie The Guardian. În acest moment, se ridică întrebări cu privire la înmatricularea unuia dintre primele pick-up-uri electrice care au ajuns pe continent.

A existat o confuzie cu privire la faptul că Cybertruck poate fi condus în Europa, din cauza normelor stricte de siguranță rutieră care interzic marginile ascuțite și impun limite de viteză pentru vehiculele care cântăresc mai mult de 3,5 tone atunci când sunt pline. Manualul Tesla menționează că vehiculul are o greutate brută a vehiculului de 4 tone. (Echivalentul unei mașini de familie standard, cum ar fi un Ford Focus, este de 1,9 tone).

Câteva Cybertruck-uri au fost deja observate pe străzile europene în acest an, provocând temeri legate de siguranță în rândul militanților. Într-o scrisoare adresată Comisiei Europene și autorităților din Republica Cehă, unde înmatricularea unui Cybertruck a ridicat semne de întrebare cu privire la norme, grupurile de campanie au solicitat ca Cybertrucks înmatriculate în UE să fie eliminate de pe drumurile publice.

„Camionetele supradimensionate sunt acum din ce în ce mai importate și aduc pericol pe străzile noastre”, a declarat James Nix de la organizația nonprofit Transport & Environment, care a semnat scrisoarea.

Mașini omologate clandestin

Piața auto din Europa a urmat tendința nord-americană de a se orienta către vehicule utilitare sport mari și grele, însă reglementările privind siguranța și poluarea au frânat creșterea celor mai periculoase camionete.

În ciuda acestui fapt, zeci de mii dintre cele mai mari vehicule au inundat continentul printr-un canal clandestin. Mașinile importate pot fi înmatriculate prin intermediul unei „omologări individuale a vehiculului” care le supune unui control mai puțin riguros decât „omologările de tip” la care sunt supuse majoritatea mașinilor.

Autoritățile de omologare din statele membre, care sunt responsabile de verificarea vehiculelor înainte ca acestea să ajungă pe piață, au o anumită marjă de manevră pentru a se abate de la normele UE în cazuri individuale, dacă impun cerințe alternative.

Rutele diferite de omologare au ridicat întrebări cu privire la faptul dacă Cybertruck-urile din Europa au fost înregistrate corect sau printr-o lacună legală.

În iulie, un Cybertruck a fost înmatriculat în Republica Cehă. Acesta fusese modificat pentru a respecta normele de iluminare și pentru a proteja participanții la trafic de marginile sale ascuțite, dar vehiculul pare să nu respecte în continuare restricțiile de greutate.

În cazul în care ar transporta patru pasageri puțin mai grei decât un om european mediu sau ar transporta marfă, cum ar fi mobilă sau alte bunuri grele, ar cântări mai mult de 3,5 tone - pragul pentru vehiculele care au nevoie de un limitator de viteză.

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Regretul unui bărbat că și-a instalat panouri fotovoltaice: „Panourile solare au...
Digi FM
Ce pensie alimentară plătește Valeriu Gheorghiță în fiecare lună. El și fosta soție s-au despărțit după 20 de...
Pro FM
Ana Baniciu, criticată după ce și-a luat fiul de patru luni la o petrecere: "Ce tâmpenie să duci copilul în...
Film Now
I-a lăsat pe toți cu gura căscată! Brooke Shields, într-o rochie mini, verde neon, la 59 de ani. Picioare...
Adevarul
Europa ruptă-n două. Țările care se pregătesc să-i țină piept lui Putin și cele care vor să facă afaceri cu el
Newsweek
Ministerul Muncii anunță ziua când intră pensia pe card în octombrie. Pensionarii iau bani în plus
Digi FM
Radu Vâlcan, urare originală de ziua Adelei Popescu: "O să mă certe că o arăt așa". Ce spunea actrița despre...
Digi World
O lună fără alcool îți poate îmbunătăți sănătatea? 5 schimbări pozitive pe care le-ai putea observa
Digi Animal World
Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când...
Film Now
Visul fanilor s-a împlinit. Sandra Bullock și Keanu Reeves, împreună pe aceeași scenă, la 30 de ani de la...
UTV
Lisa Marie Presley a tinut in casa cadavrul fiului sau timp de 2 luni. Benjamin s-a sinucis la 27 de ani