Atenție la parcările de reședință. Un bărbat cu dizabilități din Sectorul 3 a rămas fără mașină, deși a lăsat-o pe un loc plătit

Matthew Garvey Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - ILUSTRATIE - PARCARI PUBLICE SI DE RESEDINTA - 5 AUG
Parcare publică în București // Inquam Photos / George Călin

Deși și-a plătit locul de parcare pe numele lui la începutul anului 2024, un bărbat de 88 de ani s-a trezit că Primăria i l-a transformat în luna martie din loc de parcare „nominal” în „nenominal” pentru că nu a răspuns la telefon sau la mailuri. Știind că locul de parcare aparține tatălui, care nu mai are mașina, fiul acestuia, persoană cu dizabilități și care locuiește în prezent cu bărbatul de 88 de ani, a continuat să parcheze pe acel loc până i-a fost ridicată mașina. 

Diferența dintre un loc de parcare „nominal” și „nenominal” constă în faptul că „locurile nenominale nu aparțin unei anumite persoane, ci pot fi folosite de toți cei care plătesc un abonament anual egal ca valoare cu abonamentul pentru locurile nominale”, arată reprezentanții Primăriei Sectorului 3, contactați de Digi24.ro pentru a oferi un punct de vedere. 

„În perioada aia (n.r. Martie, când Primăria susține că a trimis notificări) s-ar putea să fi fost în spital, s-ar putea să fi ignorat, știind că și-a plătit taxa la parcare, în niciun an nu s-a întâmplat. Fiind om la 88 de ani, nu poți să îi ceri…. Are 88 de ani și nu mai conduce, iar pe locul lui de parcare mi-am parcat eu mașina, fiindcă stau cu el”, a explicat fiul bărbatului de 88 de ani, pentru Digi24.ro. 

S-a trezit, însă, cu peste 10 sesizări din partea unei persoane care își dorea să parcheze pe acest loc. Menționăm că oricine poate verifica dacă pentru o mașină parcată pe un loc de parcare nenominal există un abonament și poate sesiza Poliția Locală. 

Fiul nu avea abonament, însă tatăl a avut autorizație de parcare emisă pe numele lui și pe autoturismul pe care îl conducea încă din anul 2008. Potrivit informațiilor furnizate de Primărie, a pierdut autorizația în luna martie, pentru că nu și-a actualizat datele. 

„Păi stai, mă nene, o fi pe mașină, dar dacă mașina nu e acolo, eu locuiesc cu el, la aceeași adresă, nu pot să ocup locul lui de parcare? (...) Am vorbit cu Poliția Locală. Le-am spus, le-am arătat acte. Au zis, da, domne, dar așa primim ordin de la șefi, așa facem. În fiecare zi primeam câte o notificare, până ieri când mi-au ridicat mașina pur și simplu. În fiecare zi îmi puneau câte o hârtie”, a mai povestit bărbatul.

Astfel, după mai multe notificări în acest sens, Poliția Locală a dat curs sesizărilor și i-a ridicat mașina, bărbatul fiind obligat să plătească 500 de lei pentru a o primi înapoi. În luna august, bărbatul a fost supus unei intervenții chirurgicale în urma căruia i-a fost amputată o coapsă. 

„Sunt legat de mâini și de picioare fără mijloc de transport. Încă nu m-am obișnuit cu proteza să zic că merg pe jos, sunt legat de cadru sau cărucior. Culmea, cadrul rămăsese în mașină”, mai arată bărbatul în cauză. 

Primăria Sectorului 3 a explicat că această situație vine pe fondul actualizării regulamentului parcărilor, aprobată printr-o Hotărâre de Consiliu Local în 2023.

 Potrivit actului, Primăria Sectorului 3 trimite înștiințări de tip SMS sau E-mail „nefiind responsabilă în cazul în care (...) datele nu au fost regăsite sau au fost introduse eronat” în aplicația gestionată de instituție.  

În prezent, 30% dintre locurile de parcare de reședință din Sectorul 3 sunt nenominale. 

„Această măsură fiind luată în condițiile în care numărul solicitanților de locuri de parcare este mult mai mare decât disponibilitatea în teren. Mai mult cetățeni ai Sectorului 3 au posibilitatea să beneficieze de un loc de parcare pe locurile nenominale fiind evitată situația în care un loc este ținut liber în perioada concediilor sau pe perioada programului de muncă”, au explicat reprezentanții Primăriei Sectorului 3, pentru Digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ultimele imagini cu Liam Payne în viață. Ce a făcut artistul cu câteva minute înainte să moară
Digi FM
Liam Payne putea fi salvat?! Un angajat al hotelului a sunat la Urgențe și a cerut ajutorul înainte ca...
Pro FM
Momentul audiției lui Liam Payne la X Factor, viral după moartea lui. La 14 ani își încerca norocul la tv, la...
Film Now
Nicola Coughlan, Penelope din „Bridgerton”, despre zvonurile potrivit cărora ar avea o relație cu Luke...
Adevarul
Prețul nesimțit pe care îl plătesc românii comparativ cu bulgarii pentru același credit imobiliar...
Newsweek
Cum iei pensie mai mare dacă ai avut ore suplimentare, prime, venituri nepermante și necontributive?
Digi FM
Ce i s-a întâmplat unui român după ce a aruncat la gunoi peste 120.000 de euro și mai multe bijuterii, în...
Digi World
Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce...
Digi Animal World
Casa unei femei din Washington, asaltată de 100 de ratoni: „Nu am văzut niciodată atât de mulți în același...
Film Now
Câți bani a luat Al Pacino pentru rolul din Godfather III, cel mai slab film din trilogie. De ce crede că nu...
UTV
Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a fost gasit mort in Buenos Aires