Trupele lui Kim trimise în Rusia au suferit deja „câteva sute” de victime în luptele din Kursk (oficial american)

Data publicării:
nord coreeni pe front
Nord-coreeni, trimiși să lupte în Kursk. Foto: captură video

Forţele nord-coreene au suferit pierderi de „câteva sute” de victime luptând împotriva trupelor ucrainene în regiunea Kursk din Rusia, a declarat marţi un înalt oficial militar american.

Coreea de Nord a trimis mii de soldaţi pentru a consolida efortul de război al Rusiei, inclusiv în regiunea de frontieră Kursk, unde forţele ucrainene au cucerit teritoriul la începutul acestui an.

„Câteva sute de victime este ultima noastră estimare pe care a suferit-o RPDC (abreviere pentru numele oficial al Coreei de Nord - n.r.)”, a declarat un oficial militar american pentru AFP, potrivit News.ro.

Aceasta „ar include totul, de la... răni uşoare, până la KIA (ucişi în acţiune - n.r.)”, a mai spus oficialul, care a vorbit sub rezerva anonimatului.

Printre victime se numără soldaţi de „toate gradele”, potrivit sursei citate.

„Acestea nu sunt trupe antrenate în luptă. Nu au mai fost în luptă înainte”, a spus oficialul, adăugând că acest lucru a contribuit probabil la „motivul pentru care au suferit pierderile pe care le-au suferit din partea ucrainenilor”.

Comentariile oficialului cu privire la pierderi au venit după ce comandantul-şef al Ucrainei, Oleksandr Sîrski, a declarat că Rusia a folosit trupe nord-coreene în centrul unei „ofensive intensive” în Kursk pe parcursul mai multor zile.

Ce vrea Kim de la Putin

Coreea de Nord şi Rusia şi-au consolidat legăturile militare de la invazia Moscovei în Ucraina în februarie 2022. Un pact de apărare istoric între Phenian şi Moscova semnat în iunie a intrat în vigoare la începutul acestei luni.

Experţii spun că liderul Nordului, Kim Jong Un, care deţine arme nucleare, este dornic să obţină tehnologie avansată din Rusia şi experienţă de luptă pentru trupele sale.

Administraţia preşedintelui american Joe Biden a fost un susţinător cheie al Kievului şi s-a grăbit să îi ofere miliarde de dolari în ajutoare deja autorizate înainte ca preşedintele ales Donald Trump să preia funcţia luna viitoare.

Trump a criticat în mod repetat asistenţa SUA pentru Ucraina şi a susţinut că ar putea asigura o încetare a focului în câteva ore - comentarii care au declanşat temeri la Kiev şi în Europa cu privire la viitorul ajutorului american sub administraţia sa.

Un înalt oficial din domeniul apărării a declarat marţi că nu toate cele 5,6 miliarde de dolari rămase care pot fi extrase din stocurile SUA ar putea fi utilizate la timp.

„Aş anticipa cu siguranţă că... ar putea exista o autoritate rămasă care să treacă şi să fie disponibilă pentru a fi utilizată de următoarea administraţie”, a declarat oficialul sub rezerva anonimatului.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Simona Halep revine în forță și își reia drumul spre glorie: Marea campioană va...
Digi FM
Nicușor Dan, despre campania lui Călin Georgescu: “Specialiştii cu care am vorbit spun că trece de 10...
Pro FM
Cum arată mama lui Fuego și ce mesaj emoționant i-a transmis public de ziua ei. Fanii, impresionați complet...
Film Now
Cum arată Milla Jovovich, în 2024, la 49 de ani. Imagini de colecție cu celebra actriță
Adevarul
Jurnalista din România, dezamăgită de Țara lui Moș Crăciun. „Laponia e prima țeapă pe care o iau de pe...
Newsweek
De ce pensia intră pe card, în ianuarie, mult mai devreme? Ce bani iau în plus pensionarii?
Digi FM
Pasiunea pentru care Narcisa Suciu scoate mulți ani din buzunar: “Sunt colecționară. Am vreo 400”
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Imagini virale cu trei lupi care apar pe o pârtie de schi renumită din Italia: „Se antrenează să fie mai...
Film Now
Cum o privește el, nu o privește nimeni! Keanu Reeves, fascinat de Alexandra Grant pe covorul roșu la...
UTV
Reactia lui Sydney Sweeney dupa criticile dure legate de aspectul ei fizic