Live

Galerie Foto Cum arată primul Rolls Royce electric adus la RAR pentru omologare. „Modelul are un preţ de pornire de aproximativ 400.000 de euro”

Data publicării:
Rolls Royce Spectre adus la RAR pentru omologare. Sursă foto: RAR / Facebook

Registrul Auto Român a postat pe rețelele sociale imagini cu primul model electric de la Rolls Royce, Spectre, adus în țară pentru omologare. Preţul de pornire al unei astfel de mașini este de 400.000 de euro.

„Este Rolls Royce şi, da, este electric. Cu o istorie de peste 100 de ani a producătorului de automobile de lux, Spectre este primul său model alimentat de la baterii. Cu o autonomie declarată de puţin peste 500 de kilometri şi cu o putere de aproape 600 CP, Spectre este unul dintre cele mai aerodinamice modele ale mărcii. Presa de specialitate menţionează că unul dintre cofondatorii RR ar fi achiziţionat un vehicul electric în jurul anului 1900 şi a emis teoria că ar putea exista un viitor al maşinilor electrice. Nu ştim dacă ideea lui Charles Rolls se va materializa, dar modelul fotografiat la RAR Griviţa are un preţ de pornire de aproximativ 400.000 de euro”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Registrului Auto Român.

Cum s-au întâlnit Rolls și Royce

Compania britanică Rolls Royce produce de mai bine de 100 de ani celebrele automobile de lux.

Cei doi fondatori ai companiei, Charles Rolls şi Frederick Henry Royce, și-au unit forțele pentru a crea mașini în 1904, potrivit site-ului companiei.

Royce, născut în 1863 în localitatea Alvator (Lincolnshire), provenea dintr-o familie de moşieri. Pasionat de ingineria electrică, a cumpărat, în 1903, o maşină franceză Decauville pe care a fost nevoit să o repare şi să o îmbunătăţească constant pentru că funcţiona defectuos.

„Era un inginer foarte priceput! Nu a avut nevoie decât de un an de zile pentru a crea propria sa maşină. Maşina creată de el funcţiona foarte bine şi nu costa decât 395 de lire sterline”, a povestit un istoric, potrivit News.ro.

Prietenul său Charles Rolls provenea dintr-o familie nobilă foarte înstărită. Pasionat şi el de inginerie, a devenit pasionat şi de automobile. Încă de când studia la Cambridge a devenit proprietarul unei maşini Peugeot Phaeton primită cadou chiar de la tatăl său.

Datorită acestei pasiuni, Charles Rolls a deschis o companie care vindea maşini, CS Rolls & Co, reuşind să o transforme în cel mai mare dealer auto britanic la vremea respectivă. Visul său era să fabrice maşini, iar după ce l-a cunoscut, în 1904, pe Frederick Henry Royce, cei doi ingineri pasionaţi de industria automobilelor au creat, la sfârşitul acelui an, celebra companie Rolls-Royce.

„Frederick Royce era un creator excelent de maşini din punct de vedere tehnic iar Charles Rolls un foarte bun comerciant care avea deja o reţea mare de distribuitori. Aşa a început povestea de succes a gigantului Rolls-Royce”, mai arată sursa citată.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Staţiile ITP nu vor funcţiona în weekendul 5-6 octombrie. Anunțul Registrului Auto Român

O mașină electrică pusă la încărcat pe o stradă din Satu Mare a luat foc brusc. Procedura specială folosită de pompieri

„Mașina de 10 miliarde de dolari”. Noul fenomen al mașinilor hiper-personalizate a luat cu asalt piața auto (Financial Times)

Un tânăr a vândut limuzina Rolls Royce a mamei sale pentru a plăti datoriile făcute la dansatoarele unor cluburi

Partenerii noștri