Live

Zelenski spune că nu a primit încă permisiunea SUA și Marii Britanii de a lovi ţinte din Rusia cu rachete occidentale cu rază lungă

Data actualizării: Data publicării:
Președinții Joe Biden și Volodimir Zelenski. Foto - Profimedia Images

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri seară că încă nu a primit „permisiunea” din partea Washingtonului şi a Londrei de a utiliza rachete cu rază lungă împotriva unor ţinte de pe teritoriul Rusiei. Între timp, Rusia continuă să bombardeze orașele ucrainene, la Krivoi Rog înregistrându-se cel puțin trei morți în urma unui atac cu rachete rusești.

„Nici America, nici Regatul Unit nu ne-au dat permisiunea să utilizăm aceste arme pe teritoriul Rusiei, împotriva oricărei ţinte şi la orice distanţă”, şi, prin urmare, Kievul nu a făcut acest lucru, le-a declarat vineri seară Zelenski unor jurnalişti, printre care şi al AFP.

„Cred că le este teamă de escaladare”, a adăugat el.

Pe de altă, Zelenski a mai spus că ajutorul militar al aliaţilor „s-a accelerat de la începutul lui septembrie şi ne bucurăm. Îl simţim”.

Aceste declaraţii au fost făcute vineri seara, dar au fost plasate sub embargou până sâmbătă, precizează AFP.

Krivoi Rog, bombardat de ruși

Cel puţin trei persoane, printre care un băiat de 12 ani, au fost ucise în urma unor noi atacuri cu rachete ale forţelor ruse asupra sudului oraşului ucrainean Krivoi Rog, au declarat sâmbătă autorităţile locale, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Alte trei persoane au fost rănite, a scris pe Telegram guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serhii Lîsak.

Atacul, care a implicat rachete Iskander-M şi rachete ghidate, a avut loc în timpul nopţii, a scris guvernatorul, care a postat câteva imagini cu case în ruine.

Krivoi Rog, un oraş industrial, a fost în mod repetat ţinta atacurilor ruse în războiul declanşat în februarie 2022.

Mai multe regiuni din Ucraina au raportat raiduri aeriene ruse în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Potrivit apărării antiaeriene ucrainene, în total au avut loc 25 de atacuri. Cinci rachete şi 11 drone au fost interceptate, a indicat apărarea antiaeriană.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ucrainenii fac prăpăd: au lovit încă două depozite rusești de rachete. Unul din ele este situat lângă cel distrus în urmă cu 3 zile

Rusia anunţă că a doborât 101 drone ucrainene deasupra teritoriului său vineri noapte

Războiul lui Putin poate provoca un dezastru în Rusia: Moscova riscă să rămână fără resurse esențiale stocate din perioada sovietică

„Se joacă cu focul”. Rusia amenință SUA să ţină cont de avertismentele Moscovei privind Ucraina

Partenerii noștri