Live

Unde se află acum avioanele de război rusești MiG-31 care au aterizat în Belarus în această săptămână

Data publicării:
Avioanele MIG-31 pot zbura cu viteze de până la 3.000 de kilometri pe oră și pot lansa rachete Kinjal cu o rază de acțiune de 2.000 de kilometri. Foto: Profimedia

Cele două avioane de luptă rusești MiG-31K, capabile să transporte rachete hipersonice Kinjal, care au aterizat la aerodromul Machulyshchi din Belarus, în această săptămână, s-au întors cel mai probabil în Rusia, a raportat grupul Hajun Project, o instituție bielorusă independentă de monitorizare militară, potrivit Kyiv Independent

„Pe baza informațiilor disponibile, știm că, după decolare, MiG-31K-urile nu s-au întors la aerodromul Machulyshchi. Avioanele de vânătoare au luat un curs spre sud, au zburat pe lângă Baranovichi și apoi spre est - spre Federația Rusă”, a postat grupul pe Telegram.

„Astfel, în acest moment, este foarte probabil că MiG-urile au părăsit teritoriul Belarusului după decolare și s-au întors în Rusia”, a adăugat Hajun.

Cele două avioane MiG-31K au aterizat în Belarus pe 9 și 10 octombrie, la un an și jumătate după ultima lor apariție în țară, iar asta i-a determinat pe oficialii ucraineni și experții militari să speculeze că Rusia și-ar fi mutat avioanele de luptă pentru a se sustrage atacurilor ucrainene.

Grupul Hajun a sugerat că aeronavele MiG-31 ar putea fi supuse unor verificări de sistem în Belarus sau ar putea efectua teste cu Forțele Aeriene belaruse.

O altă posibilitate este ca Rusia să se pregătească pentru un atac major asupra Ucrainei, similar cu loviturile în masă din 26 august, care au devastat infrastructura energetică a Ucrainei, a declarat maiorul în rezervă Oleksii Hetman din Forțele Armate Ucrainene.

Avioanele MIG-31 pot zbura cu viteze de până la 3.000 de kilometri pe oră și pot lansa rachete Kinjal cu o rază de acțiune de 2.000 de kilometri.

La începutul invaziei la scară largă, Rusia ar fi avut 12 avioane MiG-31 în serviciu. În atacurile ucrainene cu drone asupra bazei aeriene ruse Savasleyka din 16 august cel puțin un MiG-31 a fost distrus, iar altul avariat, a declarat o sursă din serviciile de informații militare pentru Kyiv Independent.

Alte două atacuri au vizat, de asemenea, aeronavele MiG-31: lovitura asupra bazei aeriane Savasleyka din 13 august, în care un avion a fost avariat și cea asupra aerodromului Belbek din Crimeea ocupată, pe 15 mai, când au fost avariate sau distruse două dintre ele.

 

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Țiriac a vrut să investească 100.000.000 €, dar i-au spus ”NU”! Miliardarul a luat o decizie radicală: ”Nu mă mai prindeți”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Forțele ruse avansează rapid înspre orașul strategic Pokrovsk și anunță că au mai cucerit o localitate din zonă

Zelenski pregătește „fiecare etapă a războiului” pentru a-l învinge pe Putin. „Punctele cheie sunt deja clare”

Ucraina a doborât 31 din cele 68 de drone lansate noaptea trecută de Rusia

SUA va desfășura și opera baterii antiaeriene pe teritoriul Israelului. Despre ce sisteme e vorba (presă)

Partenerii noștri