Live

Un ministru israelian nu vrea ca războiul din Gaza să se oprească acum: „Ar fi o nebunie fără sens. Trebuie să zdrobim inamicul”

Data publicării:
Ministrul de Finanţe israelian, Bezalel Smotrich, a declarat luni că ar fi o mare greşeală ca ofensiva militară a Israelului în Fâşia Gaza să fie oprită acum. FOTO: Profimedia Images

Ministrul de Finanţe israelian, Bezalel Smotrich, a declarat luni că ar fi o mare greşeală ca ofensiva militară a Israelului în Fâşia Gaza să fie oprită acum, relatează Reuters.

Smotrich, pe lângă funcţia de ministru de Finanţe, mai deţine o funcţie în cadrul Ministerului Apărării, cu responsabilitate pentru afaceri civile în teritoriile palestiniene ocupate din Cisiordania şi a susţinut extinderea aşezărilor ilegale şi construirea de noi colonii, sursă de ciocniri constante cu populaţia palestiniană autohtonă.

El a făcut aceste declaraţii în momentul în care oficialii israelieni continuă discuţiile prin mediatori în legătură cu un posibil acord de încetare a focului cu gruparea militantă palestiniană Hamas.

„Hamas se prăbuşeşte şi imploră o încetare a focului. Acesta este momentul să-l strângem de gât până când zdrobim şi distrugem inamicul. Să te opreşti acum, chiar înainte de sfârşit, şi să-l laşi să-şi revină şi să lupte din nou cu noi, este o nebunie fără sens”, a scris Smotrich pe reţeaua socială X.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Hezbollah a pierdut contactul cu omul care urma să preia conducerea grupării, după raidurile israeliene de vineri, care l-au vizat

21 de morți după ce Israelul a atacat o moschee din Gaza. Explicația IDF

FBI avertizează cu privire la posibile amenințări înaintea comemorării atacurilor Hamas din 7 octombrie

Emmanuel Macron cere oprirea livrărilor de arme către Israel, dacă sunt folosite în Gaza

Partenerii noștri