Live

SUA îl avertizează pe Netanyahu: „O escaladare în Liban ar pune în pericol securitatea Israelului”

Data publicării:
Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul este pregătit pentru o acțiune puternică la granița cu Libanul. FOTO: Profimedia Images

SUA au avertizat miercuri împotriva unei „escaladări” în Liban, subliniind că aceasta ar pune în pericol securitatea Israelului, ca reacţie la o declaraţie a premierului israelian, Benjamin Netanyahu, potrivit căreia Israelul este „pregătit pentru o operaţiune foarte intensă” la frontiera sa de nord, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Nu vrem o escaladare a conflictului care nu ar face să antreneze noi pierderi de vieţi omeneşti, atât la israelieni, cât şi la libanezi şi care ar afecta considerabil securitatea şi stabilitatea Israelului în regiune”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, întrebat despre declaraţiile lui Netanyahu făcute în cursul unei vizite în nordul Israelului.

Schimburile de focuri zilnice între armata israeliană şi Hezbollahul libanez s-au intensificat în ultimele zile, în plin război în Fâşia Gaza între Israel şi Hamas-ul palestinian, al cărui aliat este Hezbollah.

Purtătorul de cuvânt american a minimizat, totuşi, ideea că un război cu Libanul ar fi iminent, subliniind că „declaraţiile guvernului israelian arată că este pregătit să desfăşoare o operaţiune militară dacă va fi necesar”, că nu înseamnă că a şi „luat decizia să desfăşoare o operaţiune militară”.

„Suntem convinşi în continuare că Israelul preferă o soluţie diplomatică”, a adăugat el, spunând că înţelege „situaţia nesustenabilă pentru Israel” la frontiera sa nordică.

„Există zeci de mii de cetăţeni israelieni care nu se pot întoarce acasă în nordul Israelului pentru că nu sunt în siguranţă din cauza bombardamentelor constante ale Hezbollah şi a atacurilor cu drone în regiune”, a afirmat Miller.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Donald Trump reacționează public după a doua tentativă de asasinat asupra sa. Ce a scris republicanul pe Truth Social

Cinci tactici de dezinformare folosite de Rusia pentru a încerca să influențeze alegerile din SUA | The Conversation

Hezbollah și rebelii Houthi au atacat Israelul. O rachetă cu rază lungă de acțiune din Yemen a declanșat sirenele de raid aerian

Venezuela pretinde că a arestat un luptător american Navy SEAL implicat într-o „operațiune CIA” de asasinare a lui Maduro

Partenerii noștri