Live

MAE recomandă evitarea călătoriilor în Liban, iar cei care sunt deja acolo să plece imediat. Zboruri anulate pe aeroportul din Beirut

Data publicării:
Zeci de zboruri au fost anulate la Beirut. MAE a distribuit o alerta de gradul 9 (din 10). Foto: Profimedia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile în Liban, iar celor care se află deja acolo, mai ales în partea sudică a acestui stat, să părăsească imediat regiunea.

Într-un comunicat de presă transmis luni, MAE aminteşte că există un avertisment de călătorie în vigoare pentru Liban, nivel 8/9 - "Evitaţi orice călătorie", din cauza evoluţiile recente de securitate şi a riscului crescut de escaladare.

Cetăţenii români aflaţi deja în acest stat sunt îndemnaţi să evalueze cu responsabilitate necesitatea rămânerii în Liban, iar celor aflaţi în zona de sud a râului Litani, MAE le transmite recomandarea fermă de a părăsi imediat regiunea, având în vedere confruntările armate recente de la frontiera libanezo-israeliană.

Date de contact pentru solicitarea asistenței consulare

Totodată, MAE recomandă cu fermitate cetăţenilor români care se află în Liban şi să îşi înregistreze prezenţa la Ambasada României la Beirut.

Datele de contact ale misiunii diplomatice sunt: Adresa: Rue du Palais Presidentiel, Baabda, B.P. 40227, telefon: +961 5 924848 (la acest număr de telefon nu se furnizează informaţii consulare), fax: +961 5 924747, Website: beirut.mae.ro, e-mail: beirut@mae.ro.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasada României la Beirut (+961 5 924 849; +961 5 920 432; +961 5 920 452), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie linia telefonică de urgenţă a Ambasadei României la Beirut (+961 76 775 503).

Aeroportul din Beirut: foarte multe zboruri anulate

Zborurile de pe aeroportul din Beirut au fost anulate sau întârziate, compania libaneză Middle East Airlines declarând că întreruperile programului său au fost legate de riscurile de asigurare, în contextul escaladării tensiunilor dintre Israel și grupul politic armat Hezbollah.
Lufthansa, deschide o nouă filă, a declarat luni că a suspendat cinci rute spre și dinspre Beirut ale transportatorilor Swiss International Air Lines, Eurowings și Lufthansa până la 30 iulie inclusiv „din prudență”.

Un atac cu rachetă care a ucis sâmbătă 12 adolescenți și copii în Înălțimile Golan ocupate de Israel a sporit îngrijorarea că Israelul și gruparea susținută de Iran s-ar putea angaja într-un război la scară largă.

Cabinetul de securitate al Israelului a autorizat duminică guvernul să răspundă la atac. Hezbollah a negat orice responsabilitate pentru atac, cel mai mortal în Israel sau pe teritoriul anexat Israelului de la atacul Hamas din 7 octombrie, care a declanșat războiul din Gaza, care s-a extins de atunci pe mai multe fronturi.

Tabloul de informații privind zborurile de pe aeroportul din Beirut și site-ul de urmărire a zborurilor Flightradar24 arată că Turkish Airlines a anulat, de asemenea, două zboruri în cursul nopții de duminică.

Printre celelalte companii care au anulat zboruri se numără: transportatorul bugetar SunExpress, cu sediul în Turcia, filiala AJet a Turkish Airlines, transportatorul grec Aegean Airlines, Ethiopian Air și MEA.

Aeroportul Internațional Beirut-Rafic Hariri este singurul aeroport din Liban. Acesta a fost vizat în războiul civil din țară și în luptele anterioare cu Israelul, inclusiv în ultimul război dintre Hezbollah și Israel, în 2006.

 

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bulgaria investighează o companie care ar avea legături cu vânzarea de pagere către Hezbollah. 1,6 milioane de euro, în vizor

„Închideți telefoanele acum!” Cum a transformat Israel războiul împotriva Hezbollah folosind „un cal troian modern”

Un israelian racolat de Iran a fost arestat sub acuzația de complot pentru asasinarea lui Netanyahu și a altor oficiali din Israel

Ce spune producătorul japonez al stațiilor walkie-talkie care au explodat în Liban: Nu se mai produc de 10 ani

Partenerii noștri