Live

Avocatul poporului din Rusia vrea să pedepsească străinii pentru rusofobie şi extremism

Data publicării:
Avocatul poporului din Rusia, Tatiana Moskalkova. Foto: Profimedia Images

Avocatul poporului din Rusia, Tatiana Moskalkova, le-a propus marţi deputaţilor ruşi să examineze posibilitatea de pedepsire a străinilor pentru rusofobie şi extremism în raportul său de activitate pe 2023, pe care l-a prezentat în Duma de Stat, relatează EFE, preluată de Agerpres.

„Merită să fie discutată ideea creării unor mecanisme juridice eficiente care ar face posibilă urmărirea penală a cetăţenilor şi oficialilor străini pentru rusofobie şi manifestări de extremism, precum şi înăsprirea pedepselor pentru astfel de acte”, susţine Moskalkova în raportul său.

Moskalkova a denunţat o „rusofobie fără precedent” dezlănţuită - în opinia sa- în Occident şi în cadrul organizaţiilor internaţionale aflate sub influenţa acestuia, care a căpătat forme şi mai agresive în 2023.

„Există mai mult decât suficiente exemple ale acestei nebunii care nu întâmpină nici cea mai mică condamnare din partea comunităţii internaţionale”, a declarat oficialitatea rusă.

Ombudsmanul a propus guvernului să ia în considerare măsuri de sprijin în Rusia pentru cetăţenii ruşi care sunt deportaţi, deoarece legislaţia ţării acordă statutul de refugiat doar străinilor.

În acest sens, Moskalkova a spus că este o situaţie care necesită un răspuns din cauza „acţiunilor neprietenoase ale unui număr de ţări şi a numărului tot mai mare de petiţii pentru apărarea drepturilor cetăţenilor ruşi deportaţi din ţările baltice (Estonia, Letonia şi Lituania) şi din Scandinavia”.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Medvedev se laudă că Rusia recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi: „Nu ducem lipsă de militari. Obiectivul e îndeplinit”

Viktor Orban se duce la Putin, după ce a vizitat Kievul

Doi comedianți ruși care au păcălit mai mulți politicieni din Occident au fost premiați la o ceremonie de la Kremlin

Putin îl preferă în continuare pe Biden, chiar și după dezbaterea dezastruoasă cu Trump: „Ce, nu ştiam ce se poate întâmpla? Ştiam”

Partenerii noștri