Cum va arăta nunta fiului celui mai bogat om din Asia, cel mai așteptat eveniment al anului în India

Data publicării:
Radhika Merchant și Anant Ambani
Nunta va avea loc în Mumbai în perioada 12-14 iulie la reședința părinților lui Anant, Mukesh și Nita Ambani - o clădire cu 27 de etaje. Foto: Profimedia Images

Fiul celui mai bogat om din Asia urmează să se însoare luna aceasta cu iubita lui, Radhika Merchant, în cadrul unei ceremonii extravagante care este considerată nunta anului în India, potrivit CNN.

În luna martie, cuplul a organizat o petrecere de trei zile în orașul Jamnagar din vestul țării, la care au participat 1.200 de invitați de gală, printre care s-au numărat și Mark Zuckerberg și Bill Gates.

Un show elaborat cu 5.500 de drone a aprins cerul de deasupra palatului de sticlă construit special pentru festivitățile unde petrecăreții au dansat toată noaptea pe muzica Rihannei, care a cântat live în timpul evenimentului.

Apoi, în luna mai, cuplul a organizat o croazieră de patru zile în Marea Mediterană pentru prieteni și familie, cu mai multe opriri în Europa și spectacole susținute de Katy Perry, Backstreet Boys și Andrea Bocelli.

rihanna-mark-zuckerberg-ivanka-trump
O parte din invitații de marcă de la petrecerea organizată în luna martie de Ambani: Rihanna, Mark Zuckerberg și Ivanka Trump. Colaj foto: Profimedia Images

Nunta ce va avea loc în Mumbai se va ține în perioada 12-14 iulie la reședința părinților lui Anant, Mukesh și Nita Ambani - o clădire cu 27 de etaje numită Antilia - precum și în Centrul de Convenții Jio World, o clădire largă cu o capacitate de 16.000 de persoane.

Multe dintre detalii au rămas secrete, dar având în vedere cât de spectaculoase au fost evenimentele care au precedat nunta, ceremonia finală va fi una grandioasă.

Cine sunt mirele și mireasa?

Anant (29 de ani) este fiul cel mai mic al celui mai bogat bărbat din Asia, Mukesh Ambani, care are o avere de 118 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor. Fiul său este cel care s-a ocupat de extinderea sectorului energetic al conglomeratului familiei, Reliance Industries.

Anant a absolvit Universitatea Brown. Sora și fratele său mai mare sunt în consiliul de administrație al Reliance și administrează alte părți ale companiei. Anant a fost interesat de domeniul apărării drepturilor animalelor încă din copilărie.

De curând, Anant și-a lansat proiectul său de suflet, Vantara, un adăpost pentru animale de 1.200 de hectare, care a fost vizitat de invitații de marcă prezenți la petrecerea din martie.

anant-radhika-nina-mukesh-ambani
Anant Ambani (stânga, în poză cu viitoarea lui soție, Radhika Merchant) este fiul cel mai mic al lui Mukesh Ambani (dreapta), cel mai bogat om din Asia, și Nita Ambani (centru dreapta). Foto: Profimedia Images

Radhika Merchant (29 de ani) este fiica magnatului farmaceuticelor Viren Merchant și lucrează pentru compania lui, Encore Healthcare.

Radhika a absolvit Universitatea New York. Ea a spus pentru Vogue că l-a întâlnit pe Anant prin intermediul unor prieteni comuni în 2017. „Acea primă întâlnire a stârnit ceva special între noi și nu a mai trecut mult până când am început o relație”, a spus ea.

Radhika este instruită și în Bharatnatyam, o formă de dans indian clasic.

„Eu sunt 100% cel norocos. Mă simt ca și când am întâlnit-o pe Radhika ieri, dar în fiecare zi mă îndrăgostesc și mai mult”, a spus Anant despre viitoarea lui soție.

Cum se va desfășura nunta?

Festivitățile includ de obicei o ceremonie haldi, unde invitații pun pastă de turmeric (curcumă) pe brațele și fața mirilor ca să le poarte noroc și să îi protejeze de spiritele rele.

Urmează apoi mehndi, un ritual în care un artist pictează modele complicate de henna pe mâinile miresei și ale invitaților. În noaptea dinaintea nunții este timpul pentru sangeet, o ceremonie mai restrânsă cu muzică și dansuri la care participă de obicei doar mirii, rudele și prietenii apropiați.

Potrivit unei invitații la nuntă care a fost publicată online, festivitățile vor începe pe 12 iulie cu „Shubh Vivaah” sau ceremonia „nunții de bun augur”. Ziua următoare are loc „Shubh Aashirwad” sau ceremonia „binecuvântării divine”, urmând ca sărbătoarea să se încheie pe 14 iulie cu „Mangal Utsav” sau recepția.

Invitația a fost introdusă într-o cutie roșie ornată cu o reprezentare a zeului hindus Vishnu, potrivit unui videoclip publicat de ANI, una dintre cele mai mari agenții de știri din India.

colaj-casa
Antilia, reședința cu 27 de etaje de 1 miliard de dolari a lui Mukesh Ambani. Foto: Profimedia Images

Manish Malhotra, unul dintre cei mai faimoși designeri din țară, a fost numit director creativ al nunții și va colabora cu Nita Ambani și mulți alți furnizori pentru a face viziunea familiei o realitate.

„Fiecare detaliu, de la decor și mâncare și până la ținută și ambianță, fiecare eveniment, de la vibrantul Sangeet și până la ziua nunții ceremoniale și marea recepție, sunt gândite pentru a cufunda invitații într-o atmosferă de bucurie, dragoste și sărbătoare”, a explicat Malhotra prin e-mail.

Costumele purtate de miri în timpul evenimentelor organizate înainte de nuntă au inclus creații remarcabile a unor designeri indieni de top, precum Malhotra, Sabyasachi Mukherjee și Tarun Tahiliani.

O rochie aurie purtată de Radhika la petrecerile de anul acesta era încrustată cu 20.000 de cristale Swarovski și a fost făcută de peste 70 de artizani. O altă rochie albastră inspirată din stilul Art Deco a durat 5.700 de ore pentru a fi realizată.

Cu toate că nu a putut împărtăși niciun detaliu despre hainele pe care mirii le vor purta la nuntă, Malhotra a spus că echipa lui „a dedicat luni de zile de măiestrie meticuloasă ca să creeze piesele rafinate”.

Proiectele de acest gen necesită de obicei între 9 și 12 luni de pregătiri și implică între 40 și 45 de agenții mari și alți parteneri, potrivit Mareeshei Parikh, o organizatoare de nunți din India.

ivanka-trump-nita-ambani
Petrecerea organizată de Ambani în luna martie a durat trei zile și a avut 1.200 de invitați de gală (în poză: Ivanka Trump și Nita Ambani). Foto: Profimedia Images

Nunțile, o industrie de 130 de miliarde de dolari în India

Industria nunților a evoluat foarte mult în ultimul deceniu în India, după ce vedetele de la Bollywood au inspirat și alte cupluri să organizeze petreceri din ce în ce mai grandioase și scumpe.

Nunta lui Anant Ambani și Radhika Merchant a atras și multe critici, care atrag atenția asupra diferenței tot mai mari dintre bogații Indiei și zecile de milioane de oameni care trăiesc în sărăcie.

Pentru a demonstra că sunt conștienți de situația privilegiată în care se află, familia Ambani a făcut mai multe acte de caritate înainte de fiecare petrecere fastuoasă pe care au organizat-o.

Ei au organizat marți o nuntă la comun pentru 50 de cupluri „neprivilegiate” de la oraș, cărora le-au oferit bijuterii cadou precum și alte obiecte casnice și alimente pe un an.

Sectorul nunților, evaluat acum la aproximativ 130 de miliarde de dolari, este al patra cea mai mare industrie a țării, cu milioane de angajați.

Invitații care au participat la petrecerea din luna martie au primit în total 8.000 de cadouri.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Constructia mamut pentru care Ceaușescu a plătit 60 de tone de aur pur. Inaugurată de tovarășul Ion Iliescu...
Digi FM
Grasu XXL a izbucnit în lacrimi pe scena Neversea în timp ce cânta piesa scrisă pentru fiica lui. Imaginile...
Pro FM
Bebe Rexha, declarații controversate: „Sunt frustrată, am tăcut prea mult!” Susține că dezvăluirile ei vor...
Film Now
Eddie Murphy așteaptă ca fiul lui și fiica lui Martin Lawrence să-l facă bunic: “Mă aștept ca acest copil să...
Adevarul
Mega-structura construită de romani peste Dunăre. Podul era considerat una din minunile Antichității
Newsweek
Șeful ONU, despre încălzirea globală: „Jucăm la ruleta rusească cu Planeta”
Digi FM
Grasu XXL a izbucnit în lacrimi pe scena Neversea în timp ce cânta piesa scrisă pentru fiica lui. Imaginile...
Digi World
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
De ce Morgan Freeman poartă mereu o mănușă în mâna stângă. Avea 71 de ani când i s-a schimbat viața
UTV
Lidia Buble a facut confesiuni dureroase despre boala cu care a fost diagnosticata in urma cu doi ani. „Mi...