Live

Nefrectomie radicală și suprarenalectomie stângă laparoscopică realizate cu succes la Spitalul Clinic SANADOR

Data actualizării: Data publicării:

Nefrectomia (excizia parțială sau totală a rinichiului) este frecvent indicată ca modalitate de vindecare chirurgicală pentru tumorile renale maligne și poate fi realizată unilateral sau bilateral. Atunci când recuperarea funcțională a rinichiului este îngreunată de amplasarea, tipul sau dimensiunea tumorii, este necesară o intervenție chirurgicală de înaltă precizie și o echipă medicală bine pregătită, cu experiență vastă și rezultate de succes.

În Departamentul de Urologie din Spitalul Clinic SANADOR sunt abordate intervenții urologice de mare complexitate, cu ajutorul unor echipe medicale de prestigiu, cu o bogată experiență în chirurgie minim invazivă și cu rezultate remarcabile, conectate în permanență la cele mai recente și moderne protocoale terapeutice internaționale.

Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar Urologie, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă la Spitalul Clinic SANADOR, este recunoscut pentru talentul său chirurgical inegalabil în cadrul unor intervenții urologice complexe, cum sunt și nefrectomiile.

Conferențiarul Gîngu este eroul familiei noastre”, își începe povestea Elena, în vârstă de 50 de ani, care, deși avea cazuri de cancer renal în familie (tatăl și o altă rudă apropiată), nu a fost alarmată de valorile tensionale foarte mari, în absența vreunor eforturi. După mai multe vizite la diferiți medici cardiologi de renume, Elenei i s-a recomandat, printre alte investigații, și efectuarea unei ecografii abdominale. La ecografie, medicul a observat o formațiune suspectă pe rinichiul stâng și a solicitat investigații suplimentare la medicul urolog.

Pentru că tatăl meu a fost operat cu succes pentru cancer la rinichiul drept, la Conf. Dr. Constantin Gîngu, la fel și cumnatul meu, și alte cunoștințe, l-am sunat pe conferențiarul Gîngu și l-am rugat să mă primească la consult. Am programat consultul și apoi am efectuat toate analizele indicate.”

Diagnosticul a fost confirmat în urma unei investigații CT: tumoră renală stângă și tumoră suprarenală (feocromocitom), iar la 2 săptămâni de la diagnosticare pacienta a fost programată pentru nefrectomie radicală și suprarenalectomie stângă laparoscopică efectuate în același timp operator. Imediat după intervenție, valorile tensionale au revenit la normal și pacienta a început să se simtă mult mai bine.

Conf. Dr. Constantin Gîngu mi-a spus că tumora poate avea predispoziție genetică, având în vedere problema tatălui meu. M-am refăcut foarte repede și, în prezent, mi-am reluat toate activitățile uzuale. Singura interdicție este ridicatul greutăților, în rest, toată ziua, sunt prin grădină.”

Pacienții care au avut cazuri de cancer în familie (în special cancere ale părinților), ar trebui să efectueze teste de screening cu aproximativ 10 ani mai devreme decât vârsta la care părinții lor au fost diagnosticați cu neoplazii.

Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar din România, cu o suprafață totală de 30.000 de mp și o capacitate de 413 paturi, cu compartiment de primiri urgențe (24/24H), flotă proprie de ambulanțe, 21 de linii de gardă și o echipă medicală de elită, oferă acces pacienților la intervenții chirurgicale de înaltă complexitate, realizate de medici cu mare experiență, cu ajutorul celor mai avansate tehnologii.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce au descoperit medicii în abdomenul unui bărbat

Ce a aflat un bărbat după câteva investigații de rutină

A reușit să depășească de două ori o afecțiune gravă

Cum a aflat un bărbat că are o boală gravă? Nu se aștepta la așa ceva

Partenerii noștri