Românii nu se simt apreciați la locul de muncă. Lipsa timpului liber, principala teamă a angajaților (studiu)
Câți bani reușesc să economisească, în medie, românii de la o lună la alta și ce fac cu ei
România, codașă la numărul de contracte de muncă part-time
De ce trăiesc românii cu 5 ani mai puțin decât ceilalți europeni
Românii se întorc acasă. Motivul care îi face să renunțe, după ani de pribegie, la viața din Occident
Doi din trei români preferă să-și facă vacanța în țară
Numărul românilor care se întorc în țară e mai mare decât al celor care pleacă, pentru prima dată de când am aderat la UE
Vacanța unor români în Grecia s-a transformat într-un coșmar
Români blocați pe aeroport în Antalya
Șantier prăbușit în Italia. Printre victime se află și români
Mai mult de jumătate dintre salariaţii români spun că nu se simt apreciaţi de patroni. Cele mai mari temeri ale angajaților români sunt lipsa timpului liber și teama de a face greșeli. În această situație se află atât angajații de la stat, cât şi cei de la privat, arată un studiu realizat de Centrul de Formare APSAP.
Studiul Centrului de Formare APSAP arată că 55% dintre angajaţii din mediul privat nu se simt apreciaţi de angajatori. Aceștia plusează și spun că au temeri majore legate de activitatea lor din câmpul muncii. 63% dintre salariaţii de la stat se simt nemotivați profesional și simt că munca lor nu este apreciată.
La întrebarea cât de motivați sunt să se autodepășească profesional, românii care lucrează în sectorul privat se simt în ansamblu mai motivați decât cei care lucrează la stat. Raportul este de 45% la privat, versus 37% la stat.
Românii se tem să nu aibă timp liber și să greșească la locul de muncă
Cea mai mare frică este aceea de a nu mai avea timp pentru viața personală. Însă peste 27% dintre respondenți ar alege un loc de muncă solicitant, dar cu beneficii salariale motivante. Pe locul doi se află teama de a face greșeli majore sau de a eșua în proiectele importante, iar pe locul trei teama de suprasolicitare.
Ce îi motivează pe români
Flexibilitatea programului și echilibrul dintre viața personală ii motivează pe angajaţi. În mediul privat, 48% dintre persoane confirmă asta, iar din sectorul public, 29%. Pe locul doi se regăsește nevoia de recunoaștere și apreciere din partea colegilor și a superiorilor. Aici regăsim un procentaj egal atât pentru sectorul privat cât și pentru cel public - respectiv 30%.
Sondajul a fost realizat de Centrul de Formare APSAP pe un esantion de peste 2.000 de angajați din România, participanți la cursuri autorizate de perfecționare în câmpul muncii.
Editor : Rebeca Manea
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News