Nu a venit nimeni la protestul organizat de Șoșoacă pentru fermieri și transportatori în București
Răsturnare de situație în cazul protestului așteptat să blocheze Capitala. Un singur tractor a fost adus în Piața Constituției. Asta deși la protestul autorizat de primărie erau așteptați 5.000 de fermieri și transportatori cu 200 de utilaje. O posibilă explicație circulă pe grupurile protestatarilor: oamenii nu au vrut să-i facă jocul Dianei Șoșoacă și al avocatului pe care l-ar fi pus să obțină aprobarea pentru miting. În București erau anunțate trei zile de manifestații în Piața Constituției.
Protest masiv în fața Curții de Apel București. Sute de susținători ai lui Călin Georgescu protestează împotriva anulării alegerilor
Un hoț a fost prins de polițiști în timp ce dădea o spargere la o casă din București
Cât va costa parcarea de reședință în București în 2025
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
„Mulțumim cerului”. Speranță în agricultură după seceta din ultimii ani
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Accident grav pe un șantier din Capitală. O placă de beton a căzut peste un utilaj în care ar fi o persoană
Cine este Mihail Kavelașvili, fostul fotbalist ales președinte al Georgiei
Care sunt cele mai „instagramabile” locuri din București, anul acesta de Crăciun
ACTUALIZARE 9.00 Un protest se anunță însă la Afumați, loc consacrat săptămâna asta ca "baza" fermierilor și camionagiilor. Acolo, protestatarii au anunțat că se vor strânge în număr și mai mare față de zilele trecute.
În zonă sunt acum zece utilaje, în timp ce polițiștii și jandarmii fac filtre.
Fermierii spun că nu vor participa la protestul aprobat în București pentru că nu vor să fie politizat.
Prefectul Capitalei a spus, vineri seară la Digi24, la emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss, că primarul general Nicușor Dan a aprobat cererea pentru un protest politic inițiat de Diana Șoșoacă și a recomandat că „de preferat ar fi ca cei care protestează pentru o serie de nevoi reale să nu se amestece cu această acțiune”. La rândul său, primarul general s-a apărat și a declarat că „a avut o cerere care a întrunit condițiile legale și pe care am aprobat-o”, spunând că este „pur politicianism” să fie asociat cu Diana Șoșoacă.
Știrea inițială
Potrivit traseului aprobat, de la ora 6.00 urma să aibă loc adunarea mijloacelor auto (maxim 100 tractoare şi 100 capete tractor de tir) pe Șos. Alexandriei, iar între orele 6:30-7:00, era programată deplasarea mijloacelor auto până în Piaţa Constituţiei.
Duminică dimineață, la ora 7.30, în Piața Constituției erau un cap tractor de TIR cu un tractor pe platformă și trei autovehicule civile.
Ora de începere a protestului a fost stabilită pentru ora 9.30.
Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a declarat sâmbătă, la Digi24, referitor la protestul fermierilor și transportatorilor care urmează să aibă loc în București că, până la ora 16.00, doar un singur camion cu remorcă a fost anunțat că va participa.
„Astăzi, până la ora 16, organizatorul trebuia să notifice instituțiile statului cu privire la numerele de înmatriculare ale autovehiculelor participante, numele șoferilor și numerele de telefon ale acestora. Lista a fost transmisă și conține un cap tractor cu remorcă. Asta înseamnă că, cel mai probabil, nu vom avea un aflux de utilaje în centrul Capitalei. Probabil vor fi câteva utilaje și mașini mici care vor veni pe ruta deja consimțită și nu ne așteptăm ca manifestația să perturbe semnifcativ viața locuitorilor din București. Instituțiile statului au luat măsurile organizatorice necesare”, a declarat Rareș Hopincă.
El a mai adăugat că este posibil ca doar acest vehicul să participe la protest. „Ar putea să mai apară solicitări suplimentare care vor fi analizate de Poliție și Jandarmerie. Este relevant să precizăm ca transportatorii și agricultorii care în continuare protestează s-au delimitat foarte clar de acest protest politic”, a mai spus el.
Întrebat dacă a vorbit cu avocatul Dianei Șoșoacă, prefectul Capitalei a răspuns că nu, pentru că nu are de ce. „Dânsul are obligații stabilite prin protocolul privind organizarea protestului și discută cu instituțiile statului care gestionează acest eveniment. Nu pot da indicații cu privire la protestul organizat de cineva. Organizatorul trebuie să facă toate demersurile legale la care s-a obligat prin acel protocol”, a mai spus Hopincă.
Care sunt traseele pe care se vor deplasa demonstranții cu mașinile
Protestul fermierilor şi transportatorilor, aprobat pentru ziua de duminică, va avea loc în intervalul 09.30 – 22.00, anunţă Primăria Capitalei, care a precizat şi traseele pe care se vor deplasa vehiculele până în Piaţa Constituţiei, informează news.ro. Primăria Capitalei a anunţat, sâmbătă, detaliile stabilite pentru protestul transportatorilor care a fost aprobat pentru ziua de duminică. Astfel, între orele 6:00-6:30, are loc adunarea mijloacelor auto (maxim 100 tractoare şi 100 capete tractor de tir) pe Șos. Alexandriei, banda 1 de circulaţie l, segmentul cuprins între Şoseaua de Centură şi Sos. Bucureşti Măgurele. Între orele 6:30-7:00, este programată deplasarea mijloacelor auto până în Piaţa Constituţiei pe traseul: Șos. Alexandriei-Calea Rahovei-stânga Bulevardul Tudor Vladimirescu- Dreapta Calea 13 Septembrie- stânga Bdul. Libertăţii - Piaţa Constituţiei.
De asemenea, postrivit sursei citate, între 8:30-9:30, are loc afluirea pietonală a participanţilor la protest în Piaţa Constituţiei. Între orele 9:30-22:00 va avea loc mitingul de protest din Piaţa Constituţiei, iar apoi, până la ora 23.00, este programată defluirea participanţilor. Primăria Capitalei a aprobat, în această săptămână, derularea unui miting de protest cu 200 de vehicule şi maximum 5.000 de participanţi.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News