Live

Marcel Ciolacu merge în vizită în Israel. Premierul se va întâlni cu Benjamin Netanyahu

Data actualizării: Data publicării:
Premierii Marcel Ciolacu și Benjamin Netanyahu. Foto: gov.ro

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat că va merge într-o vizită în Israel, în cursul zilei de joi, unde se va întâlni cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, scrie Agerpres. 

Alături de premier se vor afla ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, şi ministrul Economiei, Radu Oprea.

Marcel Ciolacu urmează să aibă o întâlnire cu omologul său, Benjamin Netanyahu.

Vizita premierul român are loc într-un context delicat pentru Israel, după ce în weekend au fost recuperate cadavrele a șase ostatici din Fâșia Gaza.

Moartea acestora a declanșat proteste masive în toată țara și a stins din optimismul recent cu privire la un posibil acord în viitorul apropiat între Israel și Hamas.

Oficiali americani și israelieni prevăd represalii puternice din partea lui Netanyahu și se tem că tensiunile dintre conducerea israeliană și Hamas vor continua să crească, ceea ce ar putea bloca și mai mult negocierile.

Luni, oficialii americani au fost în continuare fermi că un acord este posibil, dar au renunțat la retorica lor încrezătoare de până atunci că un acord este aproape. „Nu pot garanta un anumit rezultat, credem doar că este posibil”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby.

„Nu este optimism. Este pragmatism. Nu am spus niciodată că va fi ușor. Nu vă pot spune cum arată calendarul”, a mai spus el.

Citește și: ANALIZĂ Durerea este înlocuită de furie în Israel. Va supraviețui Benjamin Netanyahu celei mai mari provocări la adresa guvernării sale?

 

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Guvernul de la Budapesta susține că pagerele explozive folosite într-un atac asupra Hezbollah în Liban nu au fost fabricate în Ungaria

Iranul, furios după exploziile a mii de pagere în Liban: „Asasinat în masă”

Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un moment de acum ori niciodată”

Pagerele folosite în atacul din Liban au fost fabricate în Ungaria, susține compania taiwaneză despre care s-a spus că le-ar fi produs

Partenerii noștri