Un șofer s-a răsturnat cu mașina pe o șosea și a murit, iar acum familia lui primește daune de 75.000 de euro de la stat
Familia unui șofer mort acum zece ani într-un accident de circulație va primi daune de 75.000 euro de la stat.Judecătorii din Bihor au stabilit că este vina Companiei Naționale de Drumuri că bărbatul s-a răsturnat cu mașina pe o construcție de beton din mijlocul drumului. La rândul lor, reprezentanții CNAIR spun că spațiul era în construcție și vor să dea în judecată firma care făcea lucrări.
Accident grav în Iași cu 16 persoane implicate, dintre care 14 copii: două persoane au fost rănite. Poliția a deschis dosar penal
Accident grav între un camion și un microbuz pe autostrada A1. Două persoane au fost duse la spital
VIDEO: Cinci morți într-un accident din Suceava. Două mașini s-au ciocnit
VIDEO: Accident între o ambulanță, un autobuz și un autoturism, la Cluj-Napoca
Podul suspendat peste Dunăre a fost redeschis circulației pe sensul Tulcea - Brăila
CNAIR va implementa sistemul 2+1 pe „Drumul morții” - DN2
VIDEO: Accident grav în Capitală. Au fost implicate patru mașini
„Nepotul lui Dracula”, șir de infracțiuni în Elveția. Tânărul are un cazier bogat și trăiește din ajutor social
O șoferiță a pierdut controlul volanului și a lovit 13 mașini parcate
Accidentul a avut loc în urma cu 10 ani, pe Drumul Național 79, între Arad și Oradea. Într-o curbă, mașina condusă de un șofer de 45 de ani a urcat pe o insulă de calmare a traficului și s-a răsturnat. Bărbatul a murit.
Agnana Cioclei, fiica bărbatului decedat: "Autoritățile, fără a face o expertiză, au susținut că este singurul vinovat."
Familia a angajat un expert care să demonstreze că drumul era periculos. A câștigat în instanță, după 10 ani de procese.
Agnana Cioclei, fiica bărbatului decedat: "S-a recunoscut că vina nu a fost a șoferului, ci a Companiei naționale de drumuri și a constructorului. S-au stabilit daune morale mie și fratelui meu de 30.000 de euro și mamei mele 15.000 de euro."
Mircea Ursuța, avocat: "Noi vom declara clar apel probabil sub aspectul gradului de culpă și despăgubirilor. Trebuie să fie un semnal pentru stat că nu putem să ne batem joc de propriii cetățeni".
Reprezentanții Companiei Naționale de Drumuri spun că în zona cu insula periculoasă era șantier și că responsabil pentru accident este de fapt constructorul.
Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR: "Vom plăti sumele decise prin hotărârea instanței, dar analizăm acum și vrem să găsim o soluție pentru a ne întoarce împotriva constructorului, a celui care a executat acea insulă. În ceea ce privește utilitatea acelor insule trebuie să vă spun că ele și-au dovedit randamentul. Din anul 2015 în zona respectivă n-a mai avut loc niciun accident cu victimă".
O nouă lege spune că atunci cânt merg la accidente cu victime polițiștii trebuie să noteze în cercetare și problemele drumului care ar fi putut să ducă la accident.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News