Live

De ce este o problemă inserarea joasă a placentei

Data publicării:
Dr. Anca Badea, medic specialist Obstetrică-ginecologie

Placenta jos inserată, numită și placenta praevia, acoperă parțial sau total colul uterin și nașterea pe cale naturală nu este posibilă. Aflăm mai mult despre factorii de risc pentru placenta praevia, dar și despre felul în care se produce nașterea, de la Dr. Anca Badea, medic specialist obstetrică-ginecologie.

Principala manifestare clinică în caz de placenta previa este sângerarea vaginală, în special în a doua parte a sarcinii. Metroragiile se produc, de cele mai multe ori, fără durere și sângele are culoarea roșie intensă. Dacă hemoragia este importantă, placenta jos inserată trebuie considerată o urgență și gravida are nevoie de tratament de susținere și de îngrijiri medicale spitalicești.

Atunci când gravida este diagnosticată cu placentă praevia, o naștere pe cale naturală nu poate fi o opțiune, așa că medicul obstetrician programează operația cezariană. Este important ca femeia gravidă să respecte o serie de recomandări, pentru a evita hemoragiile și declanșarea nașterii înainte de vârsta de 37 de săptămâni de sarcină.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum sunt tratate anevrismele periferice

Afecțiunea care poate provoca impotență și sindrom de coadă de cal. Cum se tratează?

Tratamente cu laserul pentru boala parodontală

Rolul examenului PET-CT într-o boală pulmonară gravă

Partenerii noștri