Ce este steatoza hepatică și cum se manifestă
Steatoza hepatică, denumită popular boala ficatului gras, este întâlnită frecvent, mai ales la persoanele supraponderale. Cum se manifectă afecțiunea, cum se pune diagnosticul și ce au de făcut pacienții, ne spune dr. Daniela Nica, medic specialist Medicină internă.
Lista miniștrilor din noul cabinet
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
Steatoza hepatică, numită și boala ficatului gras, apare prin acumularea de grăsime în ficat ca urmare a unor probleme metabolice, a unui stil de viață sedentar, dar și în urma consumului cronic de alcool. În stadiile inițiale, poate fi suficientă schimbarea stilului de viață, cu practicarea cu regularitate a unor activități fizice și cu o dietă echilibrată cu nevoile organismului.
În absența unei intervenții în fazele incipiente, steatoza hepatică poate evolua către steatohepatită, adică spre inflamația ficatului, care, la rândul său, pe termen lung, duce la fibroza hepatică și apoi la ciroză. În cazurile avansate, crește și riscul de apariție a carcinomului hepatocelular. Pacienții cu boli ale ficatului trebuie să se adreseze fără întârziere către un centru specializat în boli hepatice, pentru a beneficia de o abordare multidisciplinară integrată, de tratamente moderne și de o foarte necesară monitorizare pe termen lung.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News