Ce este spondilita anchilozantă și care sunt cauzele bolii
Vorbim astăzi de spondilita anchilozantă, o afecţiune inflamatorie a coloanei vertebrale. Boala îi împiedică pe pacienţi să se mişte normal şi să îşi desfăşoare activităţile obişnuite. Mai multe despre cauzele şi tratamentul acesteia ne spune dr. Claudia Haralambie, medic specialist Reumatologie.
Acord politic semnat de PSD-PNL-UDMR-minorităţi. Crin Antonescu, anunțat oficial candidatul coaliției
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu
Prima declarație a lui Ciolacu după ce a fost desemnat premier
Lista miniștrilor din noul cabinet
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Spondilita anchilozantă este o afecțiune reumatologică inflamatorie care poate duce la „sudarea” vertebrelor, afectând astfel iremediabil flexibilitatea coloanei, mai ales a zonei lombare. Boala, care apare mai frecvent la bărbați, în special la vârste tinere, se manifestă prin dureri și rigiditate la nivelul mijlocului și șoldurilor, dar inflamația și durerea pot apărea și în alte zone ale corpului, cum sunt genunchii și umerii.
Dacă există semne și simptome care pot fi atribuite spondilitei anchilozante, medicul reumatolog va recomanda un set de analize și investigații imagistice pentru diagnostic. Deși boala este incurabilă, tratamentul modern cu anticorpi monoclonali administrați sub formă injectabilă poate încetini evoluția spondilitei, iar exercițiile fizice ajută la îmbunătățirea posturii și la menținerea flexibilității coloanei.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News