Ce este rezerva ovariană și cum influențează fertilitatea?
Fertilitatea poate fi afectată de numeroși factori care țin de sănătatea fiecărui partener dintr-un cuplu. Rezerva ovariană, care scade odată cu avansarea în vârstă a femeii, este un factor important ce afectează fertilitatea. Aflăm mai mult despre acest subiect de la Dr. Alice Barbu, medic specialist obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și reproducere umană asistată.
Dr. Mihai Craiu, despre pericolul miocarditei dat de vaccin
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Președintele Klaus Iohannis va fi chemat în Parlament (surse)
Rezerva ovariană este un termen ce descrie capacitatea ovarului de a furniza ovocitele necesare pentru obținerea cu succes a unei sarcini sănătoase. Odată cu avansarea în vârstă a mamei, rezerva ovariană scade și, odată cu aceasta, se înregistrează și o scădere în fertilitate. Rezerva ovariană redusă este principalul factor de infertilitate la femeile cu vârsta avansată.
În cazul în care diagnosticul infertilității arată o rezervă ovariană redusă, există metode de stimulare ovariană prin care să fie eliberate ovocite capabile să fecundeze. Cel mai adesea, acestea sunt recoltate pentru o procedură de fertilizare in vitro, urmând ca apoi embrionul să fie implantat mamei pentru obținerea sarcinii.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News