Care sunt cele mai frecvente tumori maligne digestive
Stilul de viaţă modern, stresul, alimentaţia procesată, fumatul sau alcoolul sunt factori de risc pentru cancerul digestiv. Care sunt cele mai frecvente tumori maligne digestive şi în ce constă tratamentul ne spune dr. Eliza Gangone, medic primar Chirurgie generală.
Lista miniștrilor din noul cabinet
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
Bolile oncologice reprezintă a doua cauză de deces la nivel mondial, după cele cardiovasculare, iar diagnosticul de cancer necesită o abordare multidisciplinară și o evaluare minuțioasă a cazului. Supraspecializare a chirurgiei generale, chirurgia oncologică este principala metodă de tratament curativ al cancerului, singură sau în cadrul tratamentului multimodal (chirurgie, radioterapie, chimioterapie).
Tehnicile chirurgicale utilizate în chirurgia oncologică sunt personalizate în funcție de complexitatea cazului și de comorbiditățile asociate, astfel încât rezultatul să fie unul cât mai benefic pentru pacient, iar recuperarea cât mai rapidă și ușoară. Astfel, în cazuri atent selecționate, chirurgia oncologică se poate realiza prin abord minim invaziv, atât laparoscopic, cât și prin chirurgie robotică, pacientul beneficiind de o serie de avantaje: recuperare rapidă, spitalizare redusă, risc scăzut de sângerare sau infecții.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News