Firma SIVECO România are ca obiect de activitate realizarea de software. Cifrele de afaceri care însumează peste 300 de milioane de euro în ultimii 6 ani provin din contracte cu:
- Ministerul Educaţiei
- Ministerul Economiei
- Ministerul Dezvoltării
- Ministerul Justiţiei
- Ministerul Tineretului
Dar și cu numeroase instituţii publice. Printre acestea se numără:
- Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură
- Agenţia Naţională de Integritate
- Nuclearelectrica
- Autoritatea Electorală Permanentă
- Primăria Capitalei
- sau Autoritatea Naţională a Vămilor.
O mare parte dintre aceste contracte au fost încheiate prin atribuire directă, adică fără licitaţie.
În perioada 2009-2013, SIVECO a avut o cifre de afaceri de 50 de milioane de euro anual. În primele nouă luni ale lui 2014, companiei i-a mers şi mai bine. A încheiat 15 contracte cu instituţii ale statului, în valoare de 70 de milioane de euro.
SIVECO România este manageriată de Irina Socol, care deţine şi 11,11% din acţiunile firmei. Celelalte acţiuni sunt deţinute de SIVECO Netherlands B.B. - 42,73%, Siveco România - 2,51%, SIVECO International SA - 32,91%, Aurora Ecaterina Crusti - 0,13%, Daniela Bichir - 0,13%, Florian Gabriel Ilia - 2,71% şi Alexandru Mihail Rădăşanu - 7,71%.
Sediul central al SIVECO a fost percheziţionat de poliţişti şi procurori deoarece compania este suspectă, alături de alte firme, de evaziune fiscală şi spălare de bani. Procurorii au suspiciuni că persoane din conducere ar fi înfiinţat 50 de firme fantomă prin intermediul cărora ar fi fraudat statul.