Un expert în resurse umane, cu 10 ani de experiență, a dezvăluit în cadrul unui interviu pentru Business Insider ce lucruri nu ar trebui să facă niciodată un angajat la locul de muncă.
Valerie Rodriguez, în vârstă de 31 de ani, este director de resurse umane în New Jersey și spune că de-a lungul timpului a lucrat cu lideri importanți și s-a asigurat că departamentul său de HR își îndeplinește toate atribuțiile.
„Fac de toate: coaching, încurajez angajații și mă asigur că au un moral ridicat, și încerc să-i stimulez să se implice la locul de muncă”, spune ea.
Valerie susține că oamenii vor să afle de la ea cum pot ieși în evidență la locul de muncă și îi sfătuiește să fie inovatori, iar atunci când semnalează o problemă să propună și o soluție. Dar pe lângă lucrurile pe care un angajat ar trebui să le facă, există unele care sunt de evitat. Trei dintre acestea sunt printre cele mai importante, mai subliniază ea.
1. Nu împărtăși prea multe lucruri despre tine
Valerie spune că la locul de muncă e foarte important să nu împărtășești prea multe lucruri despre tine. De multe ori acest lucru e dificil pentru că alături de colegii tăi petreci opt ore pe zi, dacă nu chiar mai mult, însă expertul HR atrage atenția că aceștia nu sunt automat și prietenii tăi.
Să spui prea multe lucruri despre tine celor de la muncă îți poate face mai mult rău decât bine, pentru că permite oamenilor să facă presupuneri despre tine sau chiar să ia decizii în locul tău, susține Valerie. Chiar dacă intențiile pot fi inocente, e de preferat să eviți acest lucru.
Valerie povestește că odată i-a spus unui coleg de muncă despre problemele pe care le avea cu mașina. Câteva luni mai târziu avea să apară o oportunitate de promovare care presupunea să conducă în diferite locații. Însă pentru că managerul ei a aflat despre dificultățile ei legate de mașină a decis să nu-i mai ofere acea oportunitate. Atunci a realizat că nu ar trebui să împărtășească lucruri personale.
2. Nu fi prea modest
De-a lungul carierei sale, Valerie a învățat să nu fie prea modestă, dar subliniază că un angajat nu ar trebui să fie nici încrezut sau să se considere mai bun decât colegii săi, pentru că acest lucru „nu te va duce departe”. Ea susține că ideal este să fii amabil și empatic, însă în același timp să nu permiți oamenilor să te calce în picioare sau să te poziționezi pe ultimul loc în comparație cu ceilalți.
Valerie a remarcat că persoanele de succes tind să fie vocale și directe cu privire la realizările lor, în timp ce persoanele modeste nu verbalizează ceea ce își doresc și se promovează mai puțin. Drept urmare, este mai ușor ca cei din urmă să fie trecuți cu vederea când vine vorba de oportunități de avansare.
„Eu însămi am crezut cândva că munca mea va vorbi de la sine, dar am învățat că, dacă nu te promovezi singur, nimeni altcineva nu o va face pentru tine”, spune Valerie.
3. Nu sta prea mult timp la petrecerile companiei
„În calitate de persoană care a lucrat în domeniul resurselor umane, am jucat un rol în organizarea unor evenimente la care a trebuit să rămân până la sfârșit sau doar să merg când pot”, povestește Valerie.
Ea spune că astfel a văzut mai multe lucruri negative decât pozitive la angajați. „Oamenii încep să bea și se ajunge prea departe. Unii pot lua decizii proaste în preajma colegilor, pentru că e un cadru mai relaxat decât la birou, însă ulterior pot apărea zvonuri”, spune ea.
Valerie susține că preferă ca la petrecerile companiei să petreacă în jur de două ore. „Mie personal îmi place să aleg varianta sigură și, de obicei, nu rămân prin preajmă mai mult de o oră sau două decât dacă sunt nevoită”, susține ea.
„Chiar dacă nu te implici în nimic rău, dar vezi ceva nepotrivit, sunt șanse ca cei de la resurse umane sau cei de la juridic să vină să îți bată la ușă. Eu zic să treci pe acolo, să stai un timp la petrecere și să-ți vezi colegii, dar să stai mai mult de două ore nu e întotdeauna un lucru benefic”, adaugă Valerie.
Editor : C.L.B.