Țepe cu apartamente în Popești-Leordeni. Cum au rămas zeci de oameni cu banii dați și fără locuințe: „Pare totul un dezastru”

Data publicării:
bloc apart
Zeci de oameni au plătit câte 30.000 de euro pe garsoniere care ar fi trebuit să fie gata de mult, dar nu vor fi niciodată. Foto: Captură video

Ceea ce părea a fi o locuință de vis lângă București a ajuns să fie un coșmar între patru pereți. Zeci de oameni au plătit câte 30.000 de euro pe garsoniere care ar fi trebuit să fie gata de mult, dar nu vor fi niciodată. Au crezut promisiunea unui dezvoltator imobiliar, care între timp a rămas fără bani și nu a mai terminat apartamentele. Cu banii dați și fără locuințe, oamenii se uită la șantier și așteaptă o minune.

Cornelia s-a decis în urmă cu 3 ani să își cumpere o garsonieră în Popești-Leordeni. Când a plătit aproape 32.000 de euro, blocul arăta exact cum arată și acum: fără ferestre, uși sau finisaje. După ce a văzut că lucrările nu înaintează, a intrat la bănuieli. Așa a aflat că imobilul este sub sechestru, la fel și toate bunurile dezvoltatorului.

Cornelia - păgubită: Acum am dus informațiile la două cabinete de avocatură. Urmează să dea curs, să verifice informațiile pe care le-am dat și să dea drumul la proces. Într-un caz fericit obțin... ceva bani, nu banii. Casa în niciun caz nu. Procesul este de durată. Din câte am înțeles durează 3-4 ani.

Și Ana-Maria și-a dat toate economiile pe apartamentul mult visat. Și a rămas... doar cu banii dați.

Ana-Maria - păgubită: Deja erau în litigiu, iar notarul trebuia să ne specifice asta în promisiunea de vânzare pe care ne-a făcut-o.

Pentru că dezvoltatorul nu le spunea nimic, păgubiții și-au unit forțele pentru a înțelege de ce apartamentele deja plătite nu au fost gata la termen.

Persoană păgubită: Am descoperit că sunt 38 de procese pe rol la judecătoria sectorului 3. Am descoperit o mulțime de executări silite și foarte multe persoane implicate la fiecare executare și pare totul un dezastru, iar eu am tot fost la construcție și niciodată nu a fost nimic, nu era nimic mișcat.

Dezvoltatorul spune că din cauza datoriilor adunate la furnizorii de materiale de construcție i s-a pus sechestru pe toate proprietățile. Bărbatul susține că le-ar da oamenilor banii înapoi, dar nu îi mai are.

Bogdan Răducan - dezvoltator imobiliar: Aș vedea următoarea soluție: păstrați sechestrul de două ori, de trei ori contravaloarea datoriilor și deblocați-mi și mie o locație, două ca să pot să mă descurc. Eu sunt la mâna executorilor, ei să se ducă, ei să vândă, dar aș avea o rugăminte dacă tot nu mi le deblochează să le vândă la un preț corect ca să își ia oamenii banii.

Cu alte cuvinte, păgubiții nu au șanse să își recupereze banii decât atunci când bunurile dezvoltatorului vor fi vândute la licitație. Cât va dura asta, nimeni nu știe acum.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Aflat pentru prima dată în spațiu, un astronaut NASA a privit spre Pământ: „Am trăit o minciună până...
Digi FM
O femeie care avea pensia 2000 lei a primit la recalculare 10.000 lei. „Eu când am văzut o sută de milioane...
Pro FM
Ricky Martin, cel mai fericit alături de copiii săi. Imagine adorabilă cu Lucia și Renn. „Zâmbetul tău spune...
Film Now
Christina Applegate, actualizare sfâșietoare privind sănătatea sa. Impactul bolii asupra ei, tot mai puternic
Adevarul
Singura excepție în care ai voie să depășești pe linie continuă. Puțini șoferi știu această regulă
Newsweek
Una din zece pensii e recalculată greșit, dar puțini pensionari știu asta! Cum își iau bani înapoi?
Digi FM
Motivul pentru care ultima dorință a lui Alain Delon nu va fi îndeplinită
Digi World
Câți bani au cheltuit doi tineri ca să călătorească în 65 de țări din lume, în doar nouă luni: „Trebuie să...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Jennifer Garner s-a simțit ca "un pion" în încercarea lui J.Lo de a-și repara căsnicia cu Ben Affleck. S-a...
UTV
Dana Marijuana a fost testata pozitiv la drugtest. Cantareata a fost oprita in trafic la 2 Mai