JO 2024. Un olimpic a primit o medalie nouă, după ce s-a plâns cum arată cea câștigată de doar câteva zile: „Parcă a fost la război”

Data actualizării: Data publicării:
Nyjah Huston cu medalia de bronz de la Olimpiada de la Paris
Nyjah Huston a arătat într-un Story pe Instagram cum a ajuns medalia lui de bronz de la JO Paris 2024 să fie, după câteva zile în care el și prietenii au purtat-o. Colaj foto / Surse foto: Profimedia images și Instagram

Skateboarderul olimpic Nyjah Huston, americanul care a câștigat bronzul pe 29 iulie, a postat 10 zile mai târziu o poveste pe Instagram în care arată că medalia s-a degradat semnificativ, suprafața acesteia arătând „ca după război”.

Bine, deci aceste medalii olimpice arată grozav când sunt noi, dar după ce mi-am lăsat medalia să stea pe piele cu puțină transpirație și apoi i-am lăsat pe prietenii mei să o poarte în weekend, nu mai sunt la fel de strălucitoare cum ai spera să rămână”, a spus el. „Vreau să spun, uită-te la chestia aia. Arată rău. Chiar și fața. Începe să se ciobească puțin. Deci da, nu știu, medaliile olimpice, poate trebuie să creșteți puțin calitatea”, a povestit sportivul într-un Story pe Instagram.

Huston a adăugat într-o postare suplimentară că „medalia pare că s-a dus la război și a venit înapoi”.

Din ce materiale sunt făcute medaliile de la JO Paris 2024

Medaliile Paris 2024 conțin o bucățică din Turnul Eiffel ca un simbol al orașului gazdă, dar componența exactă a medaliilor variază, scrie The Guardian.

Medaliile de aur sunt în mare parte din argint cu un strat de aur. Medaliile de bronz sunt de obicei un amestec de cupru, zinc și staniu.

Bronzul în combinație cu oxigenul din aer, dacă nu este protejat, formează o patină matuită, care ar explica deteriorarea medaliei lui Huston. Dar, cât de repede se degradează bronzul depinde de proporția de metale din aliaj, deși metalele mai ieftine accelerează adesea procesul.

Ca orice aliaj obișnuit, expunerea la umiditate va duce la descompunere. Dar a avea un aliaj cu metale ieftine va cataliza procesul”, a declarat Neeraj Gupta, sculptor, pentru Indian Express.

Nyjah Huston va primi o nouă medalie

Un purtător de cuvânt al JO Paris 2024 a declarat pentru Time că atleții vor primi pentru orice medalie deteriorată una care să o înlocuiască.

Paris 2024 are cunoștință de informația apărută pe rețelele sociale de la un atlet a cărui medalie este deteriorată la câteva zile după ce a fost acordată”, a spus purtătorul de cuvânt. „Paris 2024 lucrează îndeaproape cu „Monnaie de Paris”, instituția însărcinată cu producerea și controlul calității medaliilor, și împreună cu Comitetul Național Olimpic al sportivului în cauză, în vederea evaluării medaliei pentru a înțelege circumstanțele și cauza prejudiciului”, a spus acesta.

Huston, unul dintre cei mai decorați skateboarderi ai tuturor timpurilor, nu are prea multă experiență cu medaliile de bronz: de obicei câștigă aurul. Tânărul de 29 de ani este de șase ori campion mondial la skateboarding stradal și a câștigat 12 medalii de aur la Summer X Games.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu