Jurnalistul Digi Sport Dan Filoti este de părere că victoria lui Răzvan Burleanu la alegerile FRF era una de anticipat, însă nimeni nu se aștepta la „diferența colosală de voturi”. Filoti spune că Burleanu a reușit să câștige un nou mandat cu 168 de voturi, față de 78 de voturi cât a luat principalul său contracandidat Ionuț Lupescu, deoarece și-a îndreptat atenția spre fotbalul mic, iar reprezentanții acestuia i-au acordat în schimb un număr copleșitor de voturi.
„Sincer, nu înțeleg nici eu, pentru că a fost scor de neprezentare, ca să vorbim în termeni fotbalistici. Nu mă așteptam să fie 90 de voturi diferență. Dacă e să ne luăm după ce a spus Burleanu înainte de vot, el a greșit cu două voturi, pentru că a spus că se bazează pe 170 de voturi”, a spus Dan Filoti în emisiunea Imparțial, de la Digi24.
A contat în înfrângerea lui Ionuț Lupescu sprijinul politic pe care l-a primit?
Dan Filoti: A fost un semnal, un semnal de care fotbalul nu a ținut cont. Adică a venit domnul Dragnea de pe poziții de forță și a încercat să își asume ce se întâmplă în fotbal. Și a primit, ca să îl citez pe colegul Radu Paraschivescu, o mare căzătură din șa. Nu i-a ieșit. Și mă gândesc că poate fi și o reacție a lumii fotbalului la acest amestec. Fotbalul are nevoie de politic pentru infrastructură, pentru baze concrete și de un cadru legislativ care să le permită oamenilor cu bani să investească. Aici ar trebui să se amestece politicul.
Asocierea cu Mircea Sandu l-a afectat la vot pe Ionuț Lupescu?
Dan Filoti: E posibil și asocierea cu Mircea Sandu și cu Florin Prunea. Însă diferența de voturi colosală surprinde. Pentru că eu eram printre cei care spuneau că, dacă Burleanu ajunge în turul doi, e o victorie pentru el. Nu mică mi-a fost mirarea. Cred că nici Răzvan Burleanu nu se aștepta la diferența asta, cred că d-asta a și zis «chiar dacă nu a fost un fleac, i-am ciuruit».
Dar cine l-a votat? Din Liga I l-au votat trei cluburi, unul dintre acestea fiind CFR Cluj.
Dan Filoti: CFR Cluj, da. Botoșaniul a fost celălalt și se mai vorbește de Concordia Chiajna. L-au votat cei din fotbalul mic. El a făcut o mutare foarte bună, și-a gândit pașii, nu a venit cu tancul, ca Ionuț Lupescu. Pe cei mai mulți i-a surprins neplăcut. A mers țintit, s-a dus către fotbalul mic. Inclusiv acea mutare cu taxa de solidaritate. Oamenii aceia s-au simțit băgați în seamă. A vorbit cu fiecare dintre cei care au votat. Chiar dacă erau de la fotbal de sală, de la fotbal feminin. A stat de vorbă cu fiecare, de câte 2-3 ori. Ionuț Lupescu a intrat târziu în cursă, a avut timp doar să îi bifeze și s-a văzut.