Al doilea cel mai mare stadion al ţării riscă să fie închis, spre dezamăgirea a zeci de mii de fani. La începutul anului, accesul într-una dintre peluzele arenei Dan Păltinişanu din Timişoara și în alte două sectoare a fost interzis din motive de siguranță. Pământul de sub stadion a luat-o la vale.
„Astfel de imagini vor deveni, cel mai probabil, istorie. Întreaga zonă a fost închisă publicului, după ce valul de pământ pe care e construit stadionul s-a surpat. O astfel de situaţie se poate întâmpla în orice sector al arenei şi tocmai de aceea autorităţile sunt hotărâte să pună lacătul pe acest stadion”, relatează Claudiu Sav, jurnalist Digi24 Timişoara.
Consiliul Judeţean Timiş a cerut o expertiză din care reiese că arena inaugurată în 1963 nu mai este sigură şi exclude varianta investirii altor sume de bani în reparaţii.
„Va trebui ca în vara acestui an să luăm decizia, din păcate nu foarte plăcută, de a închide activitatea pe stadion. Nu putem discuta de investiții, pentru că am discuta de investiții majore în reabilitare și nu cred că se mai justifică investirea banilor într-un astfel de obiectiv”, spune Călin Dobra, președintele CJ Timiș.
Primarul Timişoarei este, însă, de altă părere.
„Cred că e o abordare superficială a lucrurilor. Nu ştiu dacă e atât de grav afectat stadionul încât să nu se justifice o reparaţie”, declară Nicolae Robu, primarul Timişoarei.
„Este o situaţie extrem de tristă pentru fotbalul timişorean. Stadionul-simbol nu va mai putea fi folosit, dar asta este consecinţa administrării greşite din ultimii ani şi a lipsei oricărei fel de investiţie în stadion”, spune Sebastian Novovic, liderul "Druckeria".
Arena deserveşte, în acest moment, patru echipe de fotbal şi rugby, care plătesc o chirie între 3.000 şi 6.000 de lei pe meci. "Dan Păltinişanu" este al doilea cel mai mare stadion al ţării, după Arena Naţională.