Real Madrid a devenit, pentru al zecelea an la rând, clubul de fotbal cu cele mai mari venituri în clasamentul celor de la Delloite. În sezonul 2013-2014, echipa din capitala Spaniei a avut încasări totale de aproape 550 de milioane de euro. Însă, Real Madrid are în continuare o mare problemă cu datoria, care a ajuns la 600 de milioane de euro.
Alex Thorpe, manager divizia sportivă Delloite: „În urmă cu un an am avut primul club care a sărit pragul de 500 de milioane de euro. Acum avem două cluburi. La anul am putea avea la, fel de bine, cinci.”
Pe locul al doilea în clasamentul financiar al cluburilor au urcat englezii de la Manchester United, care demonstrează că nu trebuie neapărat să faci performanţă ca să încasezi mulţi bani. United a avut venituri de 518 milioane de euro în sezonul 2013-2014, chiar dacă a terminat pe locul al şaptelea în Prima Ligă engleză. Însă, chiar dacă în actualul sezon Manchester United joacă mai bine, va resimţi financiar lipsa de performanţă din precedentul sezon. Asta pentru că a ratat calificarea în Liga Campionilor.
În clasamentul financiar al sezonului 2013-2014, germanii de la Bayern Munchen s-au menţinut pe locul al treilea cu încasări de peste 487 de milioane de euro. Cei de la Bayern au un mod de organizare 100% nemţesc. În toamnă au anunţat că au reuşit să ramburseze anticipat împrumutul de aproape 350 de milioane de euro pentru construirea noului stadion, pe care ar fi trebuit să îl achite până în 2030.
De o asemenea organizare ar avea nevoie şi FC Barcelona, care în sezonul 2013-2014 a căzut de pe locul al doilea pe locul al patrulea în clasamentul financiar. A avut încasări de 484 de milioane de euro. Şi, la fel ca marea rivală Real Madrid, are probleme cu datoriile. Totuşi, Barcelona are o datorie de doar 300 de milioane de euro, la jumătate faţă de cea a Realului. Şi, în plus, a reuşit să şi-o reducă în ultimii ani.
Locul al cincilea în clasamentul financiar este ocupat de clubul francez Paris Saint-Germain. Dacă Manchester United a demonstrat că poţi să faci bani chiar şi atunci când poţi să joci prost, Paris Saint-Germain a demonstrat că atunci când joci bine, banii nu întârzie să apară. Clubul francez patronat de familia regală din Qatar, a încasat în sezonul 2013-2014 peste 470 de milioane de euro după ce a început să conteze din nou în fotbalul european.