Boicot la „Balonul de Aur”. Real Madrid nu mai pleacă la Paris pentru ceremonie, după informații că Vinicius Jr. nu primește trofeul

Data actualizării: Data publicării:
vinicius
Presa spaniolă scria luni dimineaţa că internaţionalul brazilian Vinicius Junior, atacantul echipei Real Madrid, va primi trofeul Balonul de Aur. Sursa foto: Profimedia Images

Clubul Real Madrid, convins că atacantul său Vinicius Jr., deşi favorit, nu va fi primi luni seara trofeul Balonul de Aur, a anunţat că va boicota ceremonia planificată la Théâtre du Chatelet din Paris, informează Agerpres.

Dacă criteriile de atribuire nu l-au desemnat pe Vinicius câştigător, aceleaşi criterii ar trebui să îl desemneze pe Carvajal câştigător. Întrucât nu a fost cazul, este evident că "Balonul de Aur" al UEFA nu respectă clubul Real Madrid. Iar Real Madrid nu doreşte să fie prezent acolo unde nu este respectat”, scrie clubul madrilen într-un comunicat de presă.

Absenţa jucătorilor lui Real Madrid şi declaraţia clubului sugerează aşadar că nici Vinicius, nici Dani Carvajal, nici Jude Bellingham, arhitecţii "încoronării" europene a clubului, nu vor câştiga trofeul, lăsând drum liber mijlocaşului spaniol al lui Manchester City, Rodri, notează AFP. Câştigător al EURO 2024 cu La Roja, Rodri (28 de ani) a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului de către UEFA.

Citește și Balonul de Aur este decernat diseară, la ora 21.30. Cine este marele favorit 

De menţionat că presa spaniolă scria luni dimineaţa că internaţionalul brazilian Vinicius Junior, atacantul echipei Real Madrid, este succesorul argentinianului Lionel Messi în palmaresul trofeului Balonul de Aur.

„Vinicius primeşte astăzi Balonul de Aur”, titra cotidianul Marca, referindu-se la ceremonia premiilor Ballon d'Or care va avea loc luni seară la Teatrul Chatelet din Paris.

Conform datelor care circulau pe reţelele de socializare, citate de presa spaniolă, Vinicius Junior, care a jucat un rol fundamental în câştigarea Ligii Campionilor de către Real Madrid în sezonul trecut, ar fi acumulat 630 de puncte în ancheta organizată de France Football, devansându-l pe mijlocaşul spaniol Rodri (Manchester City), campion european cu La Roja, care a primit 576 de puncte.

Pe locul al treilea, cu 422 de puncte, figura mijlocaşul englez Jude Bellingham, coleg cu Vinicius la Real Madrid şi finalist al EURO 2024 cu selecţionata ţării sale, în timp ce al patrulea pe listă era francezul Kylian Mbappe, noul recrut al clubului madrilen, cu 372 de puncte.

La feminin, marea favorită la câştigarea Balonului de Aur este spaniola Aitana Bommati, câştigătoarea Ligii Campionilor cu FC Barcelona, cea care a cucerit trofeul France Football şi în sezonul trecut.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Obligatoriu în România de la 11 noiembrie, se termină cu dobânzile fabuloase. S-a schimbat legea pentru...
Digi FM
"Ne-am împrumutat pentru a susține economiile altor țări". Analistul Radu Georgescu, despre datoriile de sute...
Pro FM
Raluka, nașă de botez pentru fiul Anei Baniciu. Însoțită la petrecere de iubitul cu 20 de ani mai mare...
Film Now
Dovadă de curaj. Salma Hayek a dezvăluit ce a făcut la începutul carierei pentru a primi roluri la Hollywood
Adevarul
De ce trebuie copiii să mănânce micul dejun. Pediatru: Dimineața, organismul este mai pregătit să proceseze...
Newsweek
Pensie recalculată și mărită pentru 100.000 de pensionari. Parlamentul votează mâine
Digi FM
Cum să ne adaptăm la trecerea la ora de iarnă. Sfaturile doctorului Marius Sava
Digi World
De ce nu e bine să folosești bețișoare cu vată pentru curățarea urechii. Un medic ORL a explicat pe înțelesul...
Digi Animal World
Momentul când un piton înghite o căprioară de 35 de kilograme. Imaginile sunt virale în mediul online
Film Now
“Acum ar fi scandalos”. Ce i-a cerut managerul lui Reese Witherspoon să facă pentru a primi rolul din “Blonda...
UTV
(FOTO) Ana Baniciu si Edy Kovacs si-au botezat baietelul. Imagini emotionante de la eveniment