Un ONG de mediu renunță la lupta cu guvernul lui Nehammer: Austria este parţial responsabilă pentru moartea a miliarde de oameni

Data publicării:
activista climatica luata pe sus de politie la viena
De la începutul anului 2022, Last Generation Austria a atras atenţia opiniei publice prin diverse acţiuni de protest. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Activiştii pentru climă de la filiala din Austria a ONG-ului de mediu „Last Generation” (Ultima Generaţie) au anunţat că îşi anulează protestele în această ţară, după ce timp de doi ani şi jumătate au încercat fără succes să convingă guvernul cancelarului federal Karl Nehammer să renunțe la combustibilii fosili.

"Nu mai vedem nicio perspectivă de succes", au anunţat reprezentanţii acestei alianţe ecologiste, informează Agerpres.

Timp de doi ani şi jumătate, ei au încercat să convingă Guvernul Austriei, alcătuit din politicieni din partidul conservator OVP şi din Partidul Verzilor, precum şi pe cetăţenii austrieci să renunţe la combustibilii fosili, folosind o gamă variată de campanii.

Acum, ei spun că au înţeles că "Austria doreşte să rămână ignorantă în ceea ce priveşte combustibilii fosili şi, prin urmare, acceptă că este parţial responsabilă pentru moartea a miliarde de oameni".

Fondurile rămase vor fi utilizate pentru a acoperi cheltuielile de judecată ale membrilor acestei mişcări care se confruntă cu numeroase procese în instanţă. Organizaţia se aşteaptă ca unii dintre membrii ei să plătească amenzi de zeci de mii de euro.

Totuşi, organizaţia a precizat că încheierea campaniei nu înseamnă că nu vor mai exista proteste împotriva schimbărilor climatice în Austria, însă acestea se vor desfăşura sub un nou nume.

"Facem loc pentru ca ceva nou să apară. Am politizat mai mulţi oameni decât oricând şi am plantat seminţele pentru o revoltă paşnică", au declarat reprezentanţii organizaţiei.

De la începutul anului 2022, Last Generation Austria a atras atenţia opiniei publice prin diverse acţiuni de protest, inclusiv prin lipirea de carosabil a unor protestatari cu ajutorul unor substanţe adezive, perturbarea şedinţelor cu acţionarii organizate de mai multe companii, întreruperea concertelor şi a spectacolelor de teatru şi participarea la proteste pe aeroporturile europene.

În schimb, nu există niciun plan de a pune capăt protestelor în Germania, a declarat o purtătoare de cuvânt a organizaţiei Last Generation, Marion Fabian.

Dimpotrivă, vor exista acţiuni suplimentare în aeroporturi împotriva industriei poluante a transportului aerian, a precizat ea.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri